Sağlık Reçine Nedir, Nasıl Kullanılır? Reçinenin Faydaları Nelerdir?

Reçine Nedir, Nasıl Kullanılır? Reçinenin Faydaları Nelerdir?

26.05.2021 - 11:59 | Son Güncellenme:

Ağaçların ve otsu bitkilerin kendilerini zararlı haşerelerden korumak için ürettikleri sıvıya reçine adı verilir. Hem doğal hem de yapay yollardan elde edilen reçine, başta kimya sanayi olmak üzere birçok farklı sektörde kullanılıyor. Alternatif tıpta da kullanılan reçinelerin yirmiden fazla çeşidi bulunmaktadır. Reçine nedir, nasıl kullanılır? Reçinenin faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Reçine Nedir, Nasıl Kullanılır Reçinenin Faydaları Nelerdir


Reçine halk arasında daha çok çam sakızı adıyla bilini. Bunun nedeni hem ülkemizde hem de dünya genelinde reçinenin en fazla çam sakızından elde ediliyor olmasıdır.

Reçine Nedir, Nasıl Kullanılır?

Reçine ağaçların kendilerini korumak için ürettiği, bunun dışında laboratuvar ortamında da imal edilebilen yapışkan bir sıvıdır. Birçok işlemden geçtikten sonra satışa sunulan reçinelerin öncelikli havanda toz haline getirilmesi gerekir. Daha sonra bal ile karıştırılarak tüketilebilir.

İsteyenler reçine ve bal karışımına çörek otu da ilave edebilir.

Reçinenin Faydaları Nelerdir?

Düzenli aralıklarla reçine bal karışımı tüketmek, vücutta biriken toksinlerin çok daha hızlı bir şekilde atılmasını sağlar. Reçine aynı zamanda strese ve kaygı bozukluklarına da iyi gelir.

Yazarlar