Yaşam Rejim yapmadan kilo vermek bir enzime bağlı

Rejim yapmadan kilo vermek bir enzime bağlı

29.04.2008 - 00:50 | Son Güncellenme:

Uzmanlar, “anjiotensin dönüştürücü” adlı tek bir enzimden arındırılan farelerin daha fazla kalori yaktıklarını tespit etti

Rejim yapmadan kilo vermek bir enzime bağlı

Avustralyalı bilim adamları, rejim yapmadan kilo vermeye yardımcı olan yeni bir yöntem keşfettiklerini duyurdu.
Avustralya’da birçok üniversite ve araştırma kurumunun ortak çalışmasında kobay farelerdeki yağ hücreleri manipüle edilerek hayvanların metabolizmaları hızlandırıldı.
Melbourne’de yapılan araştırmada “anjiotensin dönüştürücü enzim” (ACE) adındaki tek bir enzimden arındırılan farelerin diğer fareler kadar çok yemelerine rağmen, daha fazla kalori yaktıkları ve bu sayede diğerlerine oranla az kilo aldıkları tespit edildi.
Howard Florey Enstitüsü’nden Michael Mattai, konuyla ilgili açıklamasında bu enzime sahip olmayan farelerin diğer farelerden yüzde 20 oranında daha hafif ve yüzde 50-60 oranında daha az yağlı olduğunu söyledi.
Mathai, zayıf farelerin şeker hastalığına yakalanma riskinin de çok düşük olduğunu, çünkü bünyelerinin şekeri normal farelerden daha hızlı bir şekilde işlediğini belirtti. Mathai, sonuçları bugün yayımlanacak olan araştırmanın, yeni kilo verme ilaçları geliştirme konusunda yardımı olabileceğini açıkladı.
Aanjiotensin dönüştürücü enzimi kontrol altında tutan ilaçlar, yüksek tansiyon tedavisi amacıyla piyasada satılıyor. Mathai, aynı sınıftan olan bir ilacın kilo verme amaçlı geliştirilebileceğini söyledi.

Yazarlar