Saç Bakımı Saçlarınızı canlı gösterecek bitkisel yağlar

Saçlarınızı canlı gösterecek bitkisel yağlar

16.06.2017 - 17:48 | Son Güncellenme:

Hiç kimse yıpranmış ve bakımsız saçlara sahip olmak istemez. Kullanacağınız bir kaç bitkisel yağ ile daha canlı saçlara kavuşabilirsiniz. Peki saçlarınızı canlı gösterecek bitkisel yağlar nelerdir?

Saçlarınızı canlı gösterecek bitkisel yağlar


Hem erkeklerin hem de kadınların dış görünüşünde en önem verdikleri yerlerden biri de saçlarıdır. Sağlıklı saçlara kavuşmak ve güzel görünmesini sağlamak için bir çok yöntem kullanılıyor. Bu yöntemlerden bazıları saçları yıpratıp, güçsüzleştiriyor. Ancak kullanağınız bir kaç bitkisel yağ saçlarınıza canlılık kazandırabilir.

Haberin Devamı

İşte bunlardan bazıları;

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, besleyici içeriği ve saçları nemlendirme özelliği ile doğal saç bakım maskelerinde kullanabileceğiniz en yararlı yağlardan biri.
Yağı parmak uçlarınızla masaj yaparak saç dipleri ve saç derinize sürdükten sonra bir bone takarak veya başınıza havlu sararak 1-2 saat bekletin.Daha sonra hafif bir şampuanla yıkayıp iyice durulayın.

Özellikle aşırı yıpranmış saçlar için haftada 2-3 defa saçlarınıza uygulayarak saçlarınızı canlandırabilirsiniz.

Çam yağı

Çam yağı saç köklerini besleyen özel bir formüle sahiptir. Saçların gelişmesine yardımcı olurken, antiseptik özelliği ile saçlardaki zararlı bakteriyel oluşumunu önlemektedir. Kepekleri azaltır, saç diplerindeki kaşıntıları önler, saçların gerçek sağlığına kavuşmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

250 ml'lik şampuan içerisine 10-15 damla çam yağı damlatarak saçınıza uygulayabilirsiniz.

Sarımsak yağı

Sarımsak yağı, saç dökülmesini yavaşlatabilir, saç derisi sorunlarına doğal antibiyotik olarak iyi gelir ve saçın genel görünümünü geliştirir. Ayrıca beslenme, çevresel faktörler, ağır saç bakım ürünleri nedeniyle yıpranmış ve zayıflamış saçları güçlendirmek için sarımsak yağını tercih edebilirsiniz.

Sarımsak yağını saça uygulamak için bir yemek kaşığı sarımsak yağını ve 1 yemek kaşığı çam yağını karıştırın. Karıştırılmış olan yağları parmak uçlarınız ile saç köklerinize masaj yaparak uygulayın. Bu şekilde saçları yaklaşık yarım saat kadar bekletin ve sürenin ardından iyice yıkayın.

*Haftada 2 kere uygulayabilirsiniz.


Aspir yağı

Aspir yağı, saçı güçlendiren ve saç tellerini kalınlaştıran oleik asit içerir. Aspir yağı saç köklerini kuvvetlendirir ve güçlendirir. Özellikle boyadan, denizden ve güneşten çok yıpranmış saçlar için aspir yağı önerilmektedir.
Düzenli olarak kullanıldığında saç köklerine daha fazla oksijen gitmesini ve köklerin güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda saça hacim kazandırır ve parlaklık verir.
Saç diplerinize pamuk ile aspir yağı kompresi yapıp 15-20 dk kadar bekletip yıkayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Argan yağı

Son zamanların popüler yağı olan argan yağı, içerisinde bulundurduğu B ve E vitamini sayesinde saçınıza parlaklık ve yumuşaklık kazandırır.

Banyodan önce ve sonra uygulayabilirsiniz.
Banyodan önce saça uygulamak için; yağı biraz ısıtın ve saçlarınıza masaj yaparak yedirin. Daha sonrasında streç film ile saçınıza sarın ve 1 saat kadar bekletin.

Banyo sonrası uygulamak için; saçınızdaki fazla suyu alın ve ister elinizle isterseniz de saç fırçanıza birkaç damla damlatarak saç uçlarınıza bakım yapabilirsiniz.

Ardıç yağı

Ardıç yağı güçlü bir antiseptiktir ve egzema gibi saç derisinde görüken cilt problemlerine karşı kullanabilir. Cildi yatıştıran ve tahrişi alan ardıç yağı aynı zamanda saç diplerinde ve saç derisinde biriken yağı, saç şekillendirici ürünlerden kalan artıkları derinlemesine temizleyerek saç köklerinin hava almasını sağlar.

Ardıç yağı saça uygulanırken, tek başına kullanmak yerine diğer yağlarla birlikte kullanılması önerilir.

Ardıç yağını aşırı kuru, pullanan ve kepeğe neden olan saç derisi için kullanmak isterseniz 10 damla ardıç yağını 3 kaşıK jojoba yağıyla karıştırın ve masaj yaparak saç derinize sürün. 30 dakika beklendikten sonra saçlarınızı şmapunlayın. Bu bakımı kepek azalana kadar haftada 2-3 gün yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kekik yağı

Kekik yağı saç derinizde oluşabilecek egzama, kepek ve mikroplara karşı oluşabilecek durumlar için etkili ve antibakteriyel özelliği vardır.Saç dökülmelerine önler ve yenisinin çıkmasını sağlar.
Saçlarınıza her gün kekik yağı uygulayarak, canlı ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.
Kekik yağı sert bir yağ olması sebebi ile tek başına direk olarak kullanılmaz. Zeytin yağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz.
Bu yağ karışımını parmaklarınızla masaj yaparak uygulayın ve saçınızda 1-2 saat bekletin.

Jojoba yağı

Özellikle saç derisi için faydalı olan Jojoba yağı, saç derisinin daha canlı olmasına ve nemlenmesine yardımcı olur. Ayrıca sağlıklı bir saç görünümüne kavuşmanızı sağlar.

Güneşten zarar görmüş saçların güçlenmesi ve canlılık kazanması için de kullanılan Jojoba yağı, kepek oluşumunu önlemek için de kullanılır.
Jojoba yağını temiz saça, ister tek başına isterseni başka aromatik yağlarla bir karışım hazırlayarak da kullabilirsiniz.

Haberin Devamı

Temiz saça uyguladığınız jojoba yağını iyice saça yedirdikten sonra bone veya streç film yardımıyla saçımızı sarıp, yarım saat beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

Haftada bir kez bu işlemi uygulayabilirsiniz.

Yazarlar