Sağlık Sağ Bacak Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir?

Sağ Bacak Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir?

28.07.2021 - 01:06 | Son Güncellenme:

Bacak ağrıları özellikle tekrar eden ve ağrıların arttığı bir durum oluştuğunda, ciddi sorunlar ile karşı karşıya bırakabilmektedir. Birçok farklı sebepten meydana gelebilecek olan sağ bacak ağrısı, kas ve kemik ile beraber damar ve sinir hastalıkları üzerinden de ortaya çıkabilir. Peki, sağ bacak ağrısı neden olur? Nasıl geçer ve ne iyi gelir? İşte bu konu üzerine merak edilen farklı bilgiler.

Sağ Bacak Ağrısı Neden Olur Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir

Sağ bacak ağrısı genelde fiziksel olarak yapılan aktivitelerin ardından hissedilmeye başlanır. Bununla beraber ortaya çıkan bazı belirtiler ve unsurlar durumun anlaşılmasına olanak verir. Tabii bunun belli başlı bazı nedenleri vardır ve mutlaka tedavi süreci içerisine girilmesi gerekir.

Sağ Bacak Ağrısı Neden Olur?

Yoğun gerçekleşen fiziksel aktivite ile beraber bacaklarda birtakım ağrılar meydana gelir. Bu konuda sağ bacakta hissedilen bir ağrı var ise bunun değişik nedenleri olabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenler arasında şunlar geliyor;

- Damar sertliği
- Sinir sıkışması
- Bel fıtığı
- Huzursuz bacak
- Eklem sorunları
- Diyabet
- Gebelik
- Çocukluk dönemi

Bu ve benzeri sebeplerden dolayı sağ bacakta birtakım ağrılar hissedilebilir. Uzman bir doktor kontrolü altında yapılacak olan teşhis üzerinden neden tam olarak ortaya çıkarılmalıdır. Böylece buna uygun şekilde tedavi yöntemleri ele alınabilir.

Sağ Bacak Ağrısı Nasıl Geçer?

Birtakım sebeplerden dolayı hemen herkeste sağ bacak ağrısı mutlaka belli bir dönem ortaya çıkar. Özellikle kas dokusunun korunması ve zayıflaması önemli sebepler içerisinde gelir. Öncelikle fiziki muayene ile radyolojik tetkikler gerçekleştirilir. Aynı zamanda sinir ölçümü ile EMG yapılması da yine büyük öneme sahiptir. Ele alınan bu tetkikler ve tanı ile beraber, süreç sonunda uzman doktor kontrolü altında tedavi yöntemleri uygulanır. Tabii sağ bacak üzerinden meydana gelen ağrıların sebebi kapsamında fizik tedavi ile beraber birtakım farklı tedavi yöntemleri süreç kapsamında yer alabilir.

Sağ Bacak Ağrısına Ne İyi Gelir?

Bacak ağrısı tedavisi konusunda özellikle düzenli olarak yürüyüş ve egzersiz yapmak oldukça önemlidir. Aynı zamanda uzman doktorun teşhisi üzerinden vereceği karara bağlı olarak ilaç tedavisi ile beraber fiziki tedavi ön plana çıkar. Özellikle masa başında çalışanlar fırsat buldukça mutlaka tempolu yürüyüş gerçekleştirmelidir. Diğer yandan ödemin vücuttan atılabilmesi için beslenme alışkanlıklarının da daha sağlıklı ve düzenli hale gelmesi önemlidir.

Sağ Bacak Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Ağrının sebebini tam olarak anlayabilmek için bu konuda farklı doktorlara başvurmak gerekebilir. Kalp damar cerrahı, nöroloji uzmanı, genel dahiliye uzmanı ya da ortopedi uzmanı bu konuda öne çıkıyor.

Yazarlar