Yaşam Sarkozy’ye vudu büyüsü yapmak serbest

Sarkozy’ye vudu büyüsü yapmak serbest

31.10.2008 - 01:35 | Son Güncellenme:

Mahkeme, “Bu, ifade ve mizah özgürlüğüdür” dedi, Sarkozy’nin vudu bebeklerinin toplatılması için yaptığı başvuruyu reddetti

Sarkozy’ye vudu büyüsü yapmak serbest

FRANSA Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin kendisine benzeyen oyuncak vudu (Karayipler’e özgü bir büyü) bebeğinin satışını yasaklatmak için mahkemeye yaptığı başvuru reddedildi. Paris Mahkemesi, bebekleri yapan K&B adlı şirketin savunmasında kullandığı “ifade ve mizah özgürlüğü” değerlendirmesini geçerli saydı. Mahkeme Sarkozy’nin “ne insanlık onuruna ne de kişiliğine” yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı.
SARKOZY’NİN avukatı, müvekkilinin, suretiyle ilgili olarak “temel ve mutlak haklara” sahip olduğunu belirterek, temyize gideceklerini açıkladı. Vudu bebeği seti, Sarkozy’nin mizahi yorumlu bir özgeçmişiyle 12 adet iğne içeriyor. 12 euro’ya satılan oyuncak bebeklerin üzerinde, Sarkozy’nin göçmen gençler için sarf ettiği “ayak takımı” veya bir tarım fuarında elini sıkmayı reddeden bir çiftçiye söylediği, “defol, geri zekâ” gibi sözlerin yazılı olduğu, iğne batırılacak yerler bulunuyor.

Haberin Devamı

Sarkozy’ye vudu büyüsü yapmak serbest

Mahkeme, “Bu bebekle Sarkozy’ye büyü yapılamaz” dedi.

Yazarlar