Püf Noktası Sarmaşık Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir? Kaç Günde Çimlenir?

Sarmaşık Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir? Kaç Günde Çimlenir?

16.01.2022 - 01:49 | Son Güncellenme:

Pek çok kişi evinde ve ofisinde, bitkilerin olmasını ister. Evlerde en çok bakılan bitkiler arasında ise, süs bitkilerinden birisi olan sarmaşık bitkisidir. Sarmaşık bitkisi hem çiçeksiz hem de çiçekli olan yeşil renkte bitkiler olabilir. Sarmaşık tohumu nasıl ve ne zaman ekilir sizler için derledik.

Sarmaşık Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir Kaç Günde Çimlenir


Sarmaşık bitkisinin çiçeksiz olanları ise, dekorasyonda kullanılması için çok güzel bir bitkidir.

Sarmaşık Tohumu Nasıl ve Ne Zaman Ekilir?

Sarmaşık tohumunun sarmaşık bitkisinin daha çok kök salmaya en uygun olduğu humuslu olan topraklara dikilmesi gerekir. Az kireçli olarak bilinen humuslu topraklar ise, sarmaşık bitkisinin yetiştirilebilmesi için oldukça idealdir. İstenildiği zaman toprağa vitamin ile kolaylıkla gübre ekilebilir.

Sarmaşık tohumunu ekmeden hemen önce daha hızlı çimlenmesini sağlayabilmek için ılık suda bekletilmesi gerekir. Sarmaşık tohumlarının hafif bir şekilde çimlenmeye başladığı görüldüğü zaman da su içinden çıkarılması gerekir.

Sarmaşık Tohumu Kaç Günde Çimlenir?

Sarmaşık tohumunun nemli olan bir bezin içine konulmalı ve biraz daha çimlenmesini beklenmelidir. Yeteri kadar çimlenince saksının en üst kısmına 4 ila 5 cm kadar boşluk kalabilecek şekilde toprak ile doldurulması ve toprağın hafif bir şekilde de elle çukurlaştırılması gerekir.

Çukurun içine tohumlar konularak üzeri hafif bir şekilde toprakla kapanmalıdır. Ama kesinlikle bastırılmamalısın gerekir. Sarmaşık tohumu ekildikten sonra yaklaşık olarak 20 ila 25 gün içinde çimlenir. Bu süre içinde ise, güneş ışığı alması gerekir.

 

Yazarlar