Editörün Seçtikleri Şehitlere müjde

Şehitlere müjde

30.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şehitlere müjde

Şehitlere müjde


Şehitlikler, analar, babalar, kardeşlerle doldu. Acılı aileler Mehmetçiklerle konuştu: "Gözün aydın yavrum, teröriste idam cezası verildi"

Ümran Avcı İstanbul


Abdullah Öcalan'ın idam cezasına çarptırılmasının ardından, şehit aileleri de Edirnekapı Şehitliği'ne akın etti. Çocuklarının mezarına koşan gözü yaşlı anne - babalar, "Gözün aydın yavrum, teröriste idam cezası verildi. Kanın yerde kalmayacak" dedi.
Kimi hasta yatağından çıkıp geldi şehitliğe, kimi şehit yakını olmadığı halde `Müjdeler olsun' diyerek koştu. Yüzlerinde acı bir tebessüm taşıyan aileler çocuklarının mezar taşı üzerindeki fotoğrafını öptüler önce... Ardından çoktan beri görmedikleri bir yakınlarına kavuşmuş gibi başladılar konuşmaya, "Oğlum... Bu sefer ağlamayacağım, bu sefer müjdeli haber vermeye geldim sana. Katilin idam cezasına çarptırıldı, kanın yerde kalmadı. Çoluğun çocuğun hepimiz sevindik bu karara. Yüreğimizdeki acı bir nebze olsun teselli buldu. Bugün bayram günüdür, rahat uyu oğlum..."

Edirnekapı Şehitliği'ne ilk gelen Bayramiye Koyun, 1995'te Tunceli Hozat'ta şehit olan oğlunun mezarını ziyeret etti. Acılı anne, "Oğlum Erzurum'da askere gitmişti. Bir duyduk ki Hozat'a geçmişler. Beni her zaman jetonla arardı ancak son konuşmamızda normal telefondan aradı. Meğer komutanları bütün askerlere ailenizi arayıp, uzun uzun konuşun demiş.. Demek ki hepsi hissetmişler bir daha geriye dönemeyeceklerini. Kulağımda hala oğlumun sesi var" dedi.
Hasta yatağından kalkıp şehitliğe gelen Emine Uslu ise, "Yürüyecek halim yoktu ama oğluma müjdeli haberi vermek için geldim" dedi. Şırnak'ta şehit düşen oğlu Mehmet Uslu'nun fotoğrafını öpen acılı anne dakikalarca gözyaşı döktü.


Yazarlar