Sağlıklı Beslenme Şeker hastalarının yiyebileceği tatlı tarifleri

Şeker hastalarının yiyebileceği tatlı tarifleri

02.09.2021 - 11:07 | Son Güncellenme:

Diyabet hastalığına sahip olan insanların da beslenme tedavilerinin en önemli detayı yiyeceklerinin doğru miktarda ve belirli aralıklarla tüketmesidir. Bünye asla aç kalmamalı fakat bu aç kalmamalar doyurulacak derecede değil bünyeyi tatmin edici şekilde olmalıdır. Pasta Şefi Didar Yanar konu hakkında bilgiler verdi.

Şeker hastalarının yiyebileceği tatlı tarifleri

Şeker hastalığı, yıllarca insana fark ettirmeden sinsice bünyeye yerleşebilen bir hastalıktır. Hastalık bu sürede sağlığa dikkat edilmezse ilerleyebilir ve yüksek kolesterol, uzuvlarda kangren, körlük ve böbrek hastaları ve damar tıkanıklıklarına yol açabilir.

Haberin Devamı

Şeker hastaları tatlı yiyebilirler ancak bu durum diyabet tipine ve ilerleme seviyesine göre farklılık gösterir. İçine rafine şeker eklenmemiş doğal şeker ile hazırlanmış tatlıları tercih edebilirsiniz.

İşte iki sağlıklı tarif...

Fırında kabak tatlısı

Malzemeler 

700 gr bal kabağı 

300 gr su 

Servis için 

Ceviz içi 

20 gr agave şurubu 

Hazırlanışı 

Kabakları soyup dilimleyin. Kabakları fırın poşetine koyup suyu ilave edip poşetin ağzını kapatın, üzerine kürdan ile delikler açın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişen balkabağını servis tabağına alın ve üzerine ceviz içi ve agave şurubu dökerek afiyet ile yiyin.  

Yoğurtlu meyveli dondurma

Malzemeler 

250 gr yoğurt 

50 gr bal 

Kırmızı meyveler 

Haberin Devamı

20 gr yulaf 

Kuruyemiş 

Hazırlanışı 

Yoğurt ve balı iyice karıştırın. Kalan meyveleri ilave edip silikon kaplara dökerek dondurucuda en az 5 saat bekletin. Donduktan sonra afiyet ile yiyin. 

Yazarlar