Sağlık Selülit Nedir, Neden Olur? Selülitin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Selülit Nedir, Neden Olur? Selülitin Tedavisi Nasıl Yapılır?

18.03.2021 - 17:23 | Son Güncellenme:

Selülit özellikle kadınların korkulu rüyasıdır. Portakal görünümü sebebi ile pek estetik bir görünüm oluşmaz. Selülit, yağ ceplerinin bağ dokularına doğru ilerlemesi ile meydana gelmektedir. Selülit nedir, neden olur? Selülitin tedavisi nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar.

Selülit Nedir, Neden Olur Selülitin Tedavisi Nasıl Yapılır

Selülit, yağ dokularının deri altında düzensiz şekilde birikmesi nedeni ile meydana gelmektedir. Bu bölgede kan dolaşımı daha az olmaktadır. Özellikle sırt, kalça, bacak ve karın bölgesinde görülmektedir.

Selülit Nedir, Neden Olur?

Selülit, cildin üst kısmında görülen ve çukurlu, tümsekli görünüme sebep olan bir cilt problemidir. Bu rahatsızlık kadınlarda çok daha fazla görülen bir problemdir. Bu oluşumlar deride epidermis ile dermis tabakalarının alt kısımlarında çok fazla yağ hücresi depolanması ile oluşmaktadır.

Küçük olan bağ dokusu bantları ise bu yağ hücrelerinin ara bölgelerinde dikey bir şekilde bulunur. Cilt üst katmanlarının derin dokulara bağlanmasına sebebiyet verir. Bu bantlar, normal yağ hücrelerinin yeterince oda ve cepler oluşturmaktadır. Ancak eğer yağ hücresinde genişleme meydana gelirse o zaman bantlar yağ dokunun sıkışmasına sebep olarak çukur ve tümsek şeklinde selülit oluşumuna neden olur.

Selülitin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Haberin Devamı

● Kas bölgesindeki yağ oranının artması ile selülitler çok daha belirgin görünürler. Kas yaparak bu selülit görünümünden kurtulmanız mümkündür. Bunun için daha az kilo vererek daha fazla ağırlık çalışmaları yapmak gerekir.
● Vücudu toksin gıdaların alınmasının önüne geçilmelidir. Bunun yanında lifli gıdaların daha çok tüketilmesi gerekir. Özellikle tam tahıl, sebze ve meyvelerin bol bol tüketilmesi gerekir. Doymuş yağ, şeker, alkol, işlenmiş gıdalardan ise uzak durmak çok önemlidir.
● Bol bol su içmek vücuttaki kolajenin erimesine yardımcı olur. Bu da selülit görünümünün engellemesini sağlar. Bunun yanında suyu yeterli miktarda tüketmeniz daha az açlık hissetmenize sebep olur. Su, toksinlerin vücuttan atılımını da hızlandırmaktadır.
● Yeteli uyumak da selülit oluşumunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Yetişkinlerin günde en az 7 saat uyuması gerekir.
● Selülitli bölgelere masaj yapılması bu görünümünün azalmasına yardımcı olmaktadır. Masaj esnasında aromatik yağlardan faydalanmak masajın çok daha kolay yapılmasını sağlar. Bunun yanında vücudunuz nemlenmiş olur. Masaj esnasında lif, fırça gibi malzemeler kullanmak çok daha etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Yazarlar