Hangisi Sizin Renginiz?

Hepimiz zaman zaman belirli renk ve tonları kullandığımızda bize ne kadar yakıştığını çevremizden duyarız.Tabi bunun tam tersi durumumlarla karşılaşmakta mümkün. Mesela ördek başı yeşili rengimiz olarak seçerken, kayısı tonları kullanınca yaşanan hayal kırıklığı aslında bizim ten ve saç rengimiz ile alakalı. Peki hoşlandığımız renkleri tenimize uygun olmadığı gerekçesi ile kullanmamak bizi mutlu eder mi ? Bizce mutlu etmez ve kişiden kişiye farklılık gösteren renk tercihlerini kalıplaştırmak doğru olmaz. Hoşlanılan fakat ten uyumu göstermeyen renkleri kemer, fular, ayakkabı, çanta gibi aksesuar kullanımlarında sınırlayarak tamamlayıcı unsur olarak bulundurmak onlardan vazgeçmeden, doğru görüntüyü yakalamak için iyi bir çözüm olabilir.

Haberin Devamı

Ten ve saçınıza uygun renk tonlarını seçmek çok kişisel bir çalışma gibi görünse de, ten renginizle uyumlu seçimler yapabilmek için doğru tespitlerle işe başlamak ilk adım olabilir. Bunu en kolay belirlemenin yolu beyaz bir kağıdı, işlem görmemiş, makyajsız cildinizin yanına getirip aynada beyaz kağıt ile cildiniz arasındaki renk farklılığını gözlemlemek olacaktır.

Eğer cilt renginiz sarımtrak, yeşilimsi veya açık kahve tonlarında ise sıcak bir ten rengine sahipsiniz demektir. Ten renginiz daha pembe, pembemsi veya mavi tonlarında ise soğuk grubuna, gri ve küllü ise doğal renk grubunda bulunuyorsunuz demektir.

Bu testi uygularken göz önünde bulundurlması gereken bir diğer konu ise akne gibi herhangi bir cilt tedavisi veya yüzde kızarıklık sorunları yaşanıyorsa testin, kulak arkasındaki cilt baz alınarak uygulanmasıdır.

Diğer bir belirleyici unsur ise bilek içi damarlarınızın rengi. Damarlarınız mavi ve mor rengi yansıtıyor ise soğuk ten grubuna, yeşil tonlarında ise sıcak ten grubuna, mavi veya yeşil olarak kesin ayırt edilemiyor ise bu durumda doğal renk grubuna aitsininiz demektir.

Cildiniz güneşe nasıl tepki veriyor ? Hemen bronzlaşan tenler sıcak, bronzlaşmak yerine güneş yanığı gözlemlenen ciltler soğuk, bronzlaşma veya kızarma durumuna göre doğal renk grubuna dahil olan kişiler bu iki gruptan birine dahil edilebilmektedir.

Haberin Devamı

Nicole Kidman, Cate Blanchett gibi sizde soğuk ten grubuna ait iseniz, okyanusun mavi tonları, gövdeli morlar, lavantalar ve buz mavileri tercihleriniz arasında olmalı. Görünüşünüze sıcaklık katmak isterseniz yakut, pembemsi kırmızılar, açık sarılar sizin için ideal. Fakat teniniz ile tam bir tezat oluşturacak portakal rengi, domates kırmızısı ve canlı sarıları birincil renk olarak kullanmaktan kaçınabilirsiniz.

Jessica Alba, Kim Kardashian ve Beyoncé gibi sıcak ten grubuna ait iseniz, doğanın tüm canlı renkleri size göre. Mercanlar, zengin kırmızılar, şeftali tonlarındaki turuncular, amber, lame, sarılar. Soğuk renk gruplarının en sıcak tonları da tam size göre. Zeytin, orkide ve mürdüm renkleri fark yaratmanızı sağlayacakır. Nötür renklerden en uygun olanları ise cappucino tonları, kremler ve mantar grileri olacaktır. Buz mavileri, safir ve ametist tonları kaçınılması gerekenlerdir. Bu renkler gri alt tonları barındırdığından teninizin grileşerek soluk görünmesine sebebiyet verebilir.

Haberin Devamı

Angelina Jolie, Julia Roberts gibi doğal ten grubuna ait iseniz şanslısınız! Hemen hemen herşey size yakışacaktır özellikle içinde gri tonları barındırdan doymuş ve soft renkler sizi canlı ve parlak renklerden çok daha iyi gösterecektir. Toz pembeleri, nil yeşilleri, uçuk sarılar sizin için ideal. Naturel renk tercihleriniz ise kırık beyazlardan, bejlerden, kahvelerden, açık grilerden ve siyahtan yana olmalı. Fakat sizin için bir tavsiyemiz var, canlı renkleri az kullanma kuralını vişne kırmızısı ile yıkmak sizi harika gösterecektir!