Cinsel Sağlık Sertleşme sorununa partner desteği!

Sertleşme sorununa partner desteği!

22.02.2012 - 09:27 | Son Güncellenme:

Sertleşme sorunu yaşayan erkek, durumu partneriyle paylaşmakta güçlük çekiyor ve bu mücadelede kendini yalnız hissediyor.

Sertleşme sorununa partner desteği

Ona vereceğiniz destek, hekime başvuru konusunda cesaretlenmesini sağlıyor ve sorunun çözümünü kolaylaştırıyor

Haberin Devamı

Türk Androloji Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, sertleşme sorunu karşısında erkeklerin tutumuna dair sorularımızı yanıtladı.

* Hastaların tedaviye katılımı nasıl?

Türk erkekleri, sorunu kabullenip onu yenmek için bir tıp merkezine başvurmayı tabu olarak görüyor. Ama sorunu yenmede tıbbi destek arayışında olanların, tedaviye uyumu oldukça yüksek. Öyle ki, yaşam kalitesini düşüren bir ağrıda ilaç kullanmakta zorlanan erkekler, sertleşme için reçete edilenleri aksatmadan kullanıyor. Bu durum, bir başka nedenle kan aldırmakta ya da enjeksiyonda zorlanılan hastaların, kendi kendine enjeksiyon konusundaki başarılarıyla da açıklanabilir. Yan etki nedeniyle oral medikal tedaviyi bırakanların oranı, yüzde 2-3. Kendi kendine enjeksiyon tedavisini farklı nedenlerle bırakma oranıysa yüzde 10-15. Yani hekime başvuran Türk erkekleri tedaviye uyumda sorun yaşamıyor.

Haberin Devamı

* Bu hastalara önerileriniz var mı?
Sertleşme sorunu her ne kadar belirli risk faktörlerine sahip erkeklerde daha sık görülse de, hiçbir faktör taşımayan erkeklerde de yaş ilerledikçe rastlanıyor. İyi bir cinsel hayat, yaşam kalitesi ve özgüvene ulaşmak için tıbbi destek almakta fayda var. Eğer varsa, kendilerine en yakın, ilgi alanı bu konuda özelleşmiş ve ürolojinin bir alt dalı olan androloji bilim dalı polikliniğe; şayet böyle bir imkan yoksa üroloji polikliniğine başvurabilirler.

* Partnerine yardım etmek isteyenlere tavsiyeleriniz var mı?
Partnerlerin, sertleşme sorununun tıbbi destekle tedavi edilebilen ve bu sayede tatmin edici cinsel ilişkinin geri kazanılabilir bir durum olduğunu bilmeleri önemli. Sorununu paylaşmakta güçlük çeken ya da kendini bir mücadele ortamında yalnız hisseden erkeğin partnerinden bu konuda alacağı destek, hekime başvuru konusunda cesaretlenmesini ve sorunun çözümünü kolaylaştırıyor.

NANE TADINDA ÇÖZÜM
Sertleşme sorunu yaşayan hastaların kullanımına sunulan medikal yöntemler üzerine bilgi veren Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, ağızdan alınan ilk ürünün 1999 yılında piyasaya sunulduğunu belirtiyor. Kadıoğlu, ancak 2012 yılında Türkiye’deki hastaların da kullanımına sunulan ‘vardenafil’ etken maddeli, ağızda eriyen tabletin, hasta dostu kullanımıyla son derece önemli bir ihtiyaca yanıt verdiğini söylüyor. Ağızda eriyebilmesi, çok yağlı ve kalorili bir yemek sonrası bile etkinliğini sürdürmesi, 65 yaş altı erkeklerde 15 dakikaya ulaşan hızlı etki başlangıcı nedenleriyle avantajlı olduğunu belirten Kadıoğlu; ürünün, suyla ilaç yutma güçlüğü çeken hastalar için de tercih sebebi olduğunu ifade ediyor. Sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin, durumu partnerleriyle paylaşmaktan çekindiklerine işaret eden Kadıoğlu, “Susuz kullanılabilmesi ve hatta nane tadında olması erkekleri rahatlatan bir özellik” diyor.

Haberin Devamı

GIDA DESTEKLERİ

Sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin bazıları çareyi şifa kaynağı gıdalarda buluyor.
Fındık: Yüzde 54
Ceviz: Yüzde 41
Bal/kaymak: Yüzde 35
Kayısı: Yüzde 23
Keçiboynuzu: Yüzde 18
Mesir macunu: Yüzde 7
Tarçın: Yüzde 4

YARIN: BÖLGELERE GÖRE RAKAMLAR

Haberin Devamı

SERTLEŞME SORUNU/YAZI DiZiSi-3 / Hazırlayan: Tülin Açıkbaş

Yazarlar