Editörün Seçtikleri Sevinç içinde hüzün

Sevinç içinde hüzün

19.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sevinç içinde hüzün

Sevinç içinde hüzün


Elif yıkıntılar altında 17 saat kaldı. Mucizevi bir biçimde sağ kurtuldu. Sevinen çok oldu bir tek o sevinemedi. Çünkü anne ve babası ölmüştü


       Deprem sonrası sevinç ve acı bir arada yaşandı. Yıkılan evlerin altından sağ kurtulmayı başarabilenler, hayatta kalmanın sevinciyle yakınlarını kaybetmenin üzüntüsünü bir arada yaşadı.
       Deprem sonrası yıkıntılar arasından saatlerce yardım çağrısında bulunan Sever ailesine, 17 saat sonra ulaşılabildi. Ailenin kızı Elif Sever ağır yaralı kurtarılırken annesi, babası ve kardeşi ise onun kadar şanslı değildi.
       İstanbul'da depremden en çok etkilenen ilçelerden Avcılar'da çöken onlarca yapıdan biri olan Gümüşpala Mahallesi Şükrübey Durağı'ndaki dört katlı binanın yıkıntıları arasından gelen "İmdat" sesi, herkesi harekete geçirdi. İtfaiye, polis, asker, vatandaşlar ve Akut ekibi elele vererek çöküntüler arasında sıkışıp kalan insanları kurtarmaya çalıştı.
       Yıkıntılar el gücüyle kaldırılarak daha altlardan gelen yardım sesine ulaşılmaya çalışılırken yardım çığlıkları da giderek azalmaya başladı. Önceki gün saat 18.00'de yeni bir yardım çağrısı duyuldu. Saatler 20.00'yi gösterirken Elif Sever, yıkıntılar arasından ağır yaralı olarak çıkarıldı.
       Ardından Elif'in annesi Muzaffer Sever'e, kardeşi Cenk ve babası Mustafa Sever'e ulaşıldıysa da artık yaşamadıkları ortaya çıktı.



Yazarlar