Yaşam ‘Sniper’ evsizleri terörist yapmayı hayal ediyormuş

‘Sniper’ evsizleri terörist yapmayı hayal ediyormuş

12.11.2009 - 01:52 | Son Güncellenme:

‘Washington Sniperı’ sırlarıyla idam edildi. Ortağı, Sniper’ın evsiz çocuklara terör eğitimi vermek istediğini söylemişti

‘Sniper’ evsizleri terörist yapmayı hayal ediyormuş

ABD’nin başkenti Washington ve çevresinde 2002’de terör estirerek suç ortağı Lee Boyd Malvo ile birlikte 10 kişiyi öldüren keskin nişancı John Allen Muhammed zehirli iğneyle idam edildi.
Temyiz başvurusunun reddedilmesi ve Virginia Valisi Timothy Kaine’in cezayı affetmemesi üzerine infaz işlemi, dün sabaha karşı 04.00 (TSİ) civarında gerçekleştirildi. Zehirli iğnenin enjekte edilmesinden önce son bir sözü olup olmadığı sorulan Muhammed, hiçbir yanıt vermedi. Ardından sedyeye bağlanan Muhammed, her iki koluna yapılan zehirli iğneyle idam edildi.
Avukatı, Muhammed’in son yemeğinde domates soslu tavuk ve çilekli kek yediğini söyledi. İdam cezasının infazına, 3 gazeteci ve saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarının da aralarında bulunduğu 27 kişi tanıklık etti. Muhammed’in öldürdüğü Dean Harold Meyers’ın kardeşi Bob Meyers, Muhammed’in hiçbir şey söylememesi ve pişmanlık göstermemesinin kendisini üzdüğünü belirterek, “Yaptıklarının sorumluluğunu kabul etmesini ve pişman olduğunu söylemesini isterdim” dedi.

Haberin Devamı

10 milyon dolar isteyecekti iddiası
Olaylar sırasında 17 yaşında olan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan suç ortağı Malvo, Muhammed’in hükümete şantaj yaparak 10 milyon dolar almayı ve bu parayla Kanada’da evsiz çocuklara terör eğitimi verilecek bir kamp kurmayı istediğini söylemişti. Eski karısı ise Muhammed’in aslında, çocuklarının vesayetini alabilmek için kendisini öldürmeyi planladığını, diğer cinayetleri de bunu kamufle etmek için işlediğini öne sürmüştü. Avukatları ise eski bir asker olan Muham-med’in Körfez Savaşı Sendromu’ndan mus-tarip olduğunu ve akli dengesinin yerinde olmadığını savunuyordu.

Yazarlar