Sağlık Sol Kaburga Altında Hangi Organlar Var? Sol Kaburga Altındaki Ağrı Neden Olabilir, Nasıl Geçer?

Sol Kaburga Altında Hangi Organlar Var? Sol Kaburga Altındaki Ağrı Neden Olabilir, Nasıl Geçer?

15.09.2021 - 17:25 | Son Güncellenme:

Kaburga ağrıları, çift ya da tek taraflı olabilen ağrı türleridir. Bu ağrılar, döğsün alt kısmında ve göbeğin üst kısmında kalan yerde meydana gelebilir. Kaburga ağrıları, yara alma ya da darbe alma sonucunda ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra kendi kendine ya da nedensiz bir şekilde de görülebilir. Halk arasında bu ağrının adı göğüs kafesi ağrısı olarak bilinir. Bu ağrılar bazı zamanlar egzersiz yaptıktan sonra da meydana gelebilir. Kaburga ağrısı ya da ağrıları, göğüs kısmının alt tarafında bir yerde kendini gösteren bir ağrıdır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sol Kaburga Altında Hangi Organlar Var Sol Kaburga Altındaki Ağrı Neden Olabilir, Nasıl Geçer

Kaburga ağrıları, sol ya da sağ tarafta görülebilir. Sol kaburga ağrıları genellikle kişiyi kokutan ağrılardır. Sol kaburga ağrısı, kaburga altında yer alan organlardan dolayı da meydana gelebilir. 

Haberin Devamı

 

 Sol Kaburga Altında Hangi Organlar Yer Alır?

 Kaburga ağrıları, tek taraflı meydana gelebilen ağrılardır. Sol kaburga altında bulunan organlardan da meydana gelebilirler. Sol kaburga altında bulunan organlar; dalak, mide, kalın bağırsak olarak sıralanabilir. Bunlar haricinde ise safra kesesi de bu ağrı türüne sebebiyet verebilir. Bu tür ağrılar görüldüğünde bir uzmana gitmekte fayda vardır. 

 Çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilirler. Bu nedenler; kas spazmı, kaburgada olan kırıklar, göğüste yaralanmalar, akciğer iltihabı olması, kemik hastalıkları, kaburgadaki kıkırdaklarda oluşan şişlik ya da iltihaplanmalar olarak sıralanabilir.

 Göğüs bölgesine alınan darbeler sonucunda da meydana gelebilir. Bu duruma bağlı olarak ağrı yaşanıyorsa bu kısa süre içerisinde geçer. Ancak kaburgadaki ağrılar ayırt edilmediği için doktora gitmek en iyi çözümdür. 

Haberin Devamı

 

 Sol Kaburga Altındaki Ağrı Neden Olur ve Nasıl Geçer?

 Sol kaburga ağrıları, kalp ağrıları ile sık sık karıştırılan bir durumdur. Sol tarafta yer alan organların herhangi birinde enfeksiyon ya da iltihap gibi durumlar olabilir. Bu ağrılar çevreye yayıldıktan sonra ağrı meydana getirir. Bu durum da kaburga ağrılarının en bilinen nedeni arasında yer alır. 

 Sol kaburga ağrısının tedavisi, ağrının türüne ve seyrine göre farklılık gösteren bir durumdur. Ağrı kesiciler bu tedavide yaygın bir şekilde kullanılır. Bunun haricinde ağrı hafifletmek amacıyla korse ya da sargı gibi yöntemler uygulanır. Kemik kırıkları ya da kemik ile ilgili bozukluklar varsa tedavi cerrahi işleme kadar gidebilir. 

Yazarlar