Sağlık Spanç (Gaz Kompres) Nedir, Nerede Kullanılır? Spanç (Gazlı Bez) Ne İşe Yarar?

Spanç (Gaz Kompres) Nedir, Nerede Kullanılır? Spanç (Gazlı Bez) Ne İşe Yarar?

07.09.2021 - 14:53 | Son Güncellenme:

Çeşitli bez türleri vardır ve bunlar farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Spanç da bunların arasında yer almaktadır. Spanç nedir? Spanç nerelerde kullanılır ve ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar...

Spanç (Gaz Kompres) Nedir, Nerede Kullanılır Spanç (Gazlı Bez) Ne İşe Yarar

Vücutta meydana gelen yaralar ya da ameliyat sonucu açılan deri kesiği, dikkatli şekilde bakılmalıdır. Bu dönemde yaranın enfeksiyon kapmaması çok büyük önem taşımaktadır. Yaranın enfeksiyon kapmadan kapatılması adına üzerinin steril bir bezle kaplanması büyük önem taşımaktadır. Bu noktada karşımıza spanç bezi çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Spanç Nedir?

Spanç, dikdörtgen veya kare şeklinde kesilmiş olan hidrofil gaz bezidir. 8 ila 24 kat arasından dikişsiz olarak katlanabilmektedir. Tıbbi malzeme olarak kullanılmaktadır. Yaraların üzerine bant aracılığıyla konularak yaranın geçici süreyle kapatılması amacıyla kullanılır. Medikal alanda en yoğun olarak kullanılan ürünler arasında bulunmaktadır. Diğer bir adıyla gaz kompres olarak da bilinmektedir.

Spanç Nerelerde Kullanılır?

Spanç, deri üzerinde meydana gelen tüm yaralanmalarda kullanılabilmektedir. Son derece temiz ve steril bir yapısı bulunduğundan dolayı yaralara güvenlikle dokunma imkanı sağlar. Spanç ameliyat içerisinde de kullanılmaktadır. Herhangi bir kanama meydana geldiğinde bu bez aracılığıyla güvenli şekilde tampon yapılabilmektedir.

Yazarlar