Genel Sağlık Süt içmek dişler için gerçekten faydalı mı?

Süt içmek dişler için gerçekten faydalı mı?

23.11.2020 - 15:01 | Son Güncellenme:

Faydaları saymakla bitmeyen süt, dişler için ne kadar faydalı? Uzmanlar özellikle diş çürüklerini engellemede sütün kalkan görevi gördüğünü önemle vurguluyor. Düzenli süt tüketiminin diş çürüklerinin oluşumunu azalttığını söyleyen Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, bakın neler söyledi

Süt içmek dişler için gerçekten faydalı mı

Süt, sağlıklı bir gülümseme için mükemmel bir seçenek. Süt, dişleri ve kemikleri güçlendirmeye yardımcı olan kalsiyum yönünden zengindir. Ayrıca içeriğinde bulunan kazein, diş minesini güçlendirerek diş çürümesine engel olur.

Haberin Devamı

Diş minesini korumaya ve onarmaya yarayan fosfor içeriği ile de harika bir seçim olma konusunda diğer içecekleri geride bırakıyor. 

Spor içeceklerinin içindeki şeker ve sodyum dişleri mahvediyor!

Spor içecekleri, egzersiz sırasında kaybettiğiniz vitamin ve minerallerin tekrar vücuda kazandırmak için ideal ürünler olarak pazarlansa da pek çoğu bazı gazlı içeceklerden daha fazla şeker içerir. Hatta bu miktar bir şişede 19 grama kadar çıkabilir.

Daha da kötüsü içerdikleri sodyum miktarı neredeyse bir paket cips kadardır. Bu şeker ve sodyum miktarı diş minenize vereceği hasarın yanında egzersiz sonrası ekstra kalori de almanız anlamına geliyor.

 

Yazarlar