Evcil Hayvan Tahta Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Tahta Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

22.09.2021 - 15:38 | Son Güncellenme:

Doğada yaşayan pek çok balık türü yer almaktadır. En sık rastlanılan balık türleri arasında da tahta balığı yer almaktadır. Tahta balığının adını ilk kez duyan kişiler bu balığın özelliklerini merak etmektedirler. Tahta balığı ile ilgili günümüzde araştırmalar da artmaktadır. Birçok belgesele de konu olmuş bir balık türüdür. Peki, tahta balığı nedir? Tahta balığı nerelerde yaşar? Tahta balığının kısaca özellikleri nelerdir tüm detayları derledik.

Tahta Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Tahta balığı sazangiller familyasına mensup olan bir ballık türüdür. Ülkemizde de tahta balığına rastlamak mümkündür. Tahta balığı çapak balığına da oldukça benzemektedir.

Tahta Balığı Nedir?

Tahta balığı sazangiller ailesine ait olan bir balıktır. Üst sınıfı da Abramis olarak bilinmektedir. Tahta balığının bilimsel adı ise Blicca Bjoerkna'dır. Tahta balığının kendine özgü özellikleri vardır. Etebur balıkların yetiştiriciliği için genellikle yem olarak kullanılan bir balık türüdür.

Nelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Tahta balığı hem tuzlu sularda hem de tatlı sularda yaşayabilmektedir. Ülkemizde en fazla Marmara bölgesinde ve Trakya bölgesinde ağırlıklı olarak yaşarlar. Tahta balığının özellikleri ise şu şekildedir;
- Tahta balığının uzunluğu en fazla 40 cm olabilir.
- Yüzgeçlerinin kenarları ise siyah renktir.
- Görünüşü itibari ile çapak balığına çok benzer.
- Tahta balıklarının rengi her zaman gümüş renklidir.
- Yüzgeçlerinin uçları da hafif kırmızı rengini almıştır.
- Gözleri ise oldukça büyüktür.

 

Yazarlar