Bir Anne'den Merhaba

Yeni başlangıçlar ne kadar heyecan verici öyle değil mi? Bu yazıyla beraber Milliyet Bebek ve Çocuk bölümündeki Bebek ve Ben isimli köşemden sizlere merhaba demek istiyorum.

Önce kendimi tanıtayım: İsmim Tanla. 2011 senesine kadar kendimi olarak adlandırmayı tercih ediyordum. Eşim Kuzey ile birlikte çalıştık, okuduk, gezdik, tozduk. Hatta kendimizi başka bir ülkede yaşıyor halde bulduk.

Sonra, başkaları için belki çok sıradan, ama benim için önemli bir değişiklik: Artık bir de anneyim...

Oğlumuz Can'ın dünyaya gelmesi ile iki kişilik minik ailemiz yeni bir anlam kazandı. Lohusalığımın ilk günlerinde, uykusuz kafayla dahi olsa, bir günlük tutmaya başladım. Yazarken amacım, “Söz uçar, yazı kalır.” felsefesiyle Can'a büyüdüğünde okuyacağı güzel bir hatıra bırakmaktı. Bu günlüğe girdiğim yazılar daha sonra “BebekveBen” isimli bir bloga dönüştü.

Haberin Devamı

Blogumda bebeğimle beraber değişen dünyamda yaşadıklarımı, duygularımı, bebek yetiştirmekle ilgili faydalı olacağını umduğum ipuçlarını paylaştım. , bebek gelişimi, , , , beslenme, uyku, gibi pek çok konuda yazdım. Anne Dostu Toplum, Emzirme Reformu, İstanbul Lüfere Hasret Kalmasın, Kansersiz Yaşam gibi sosyal sorumluluk kampanyalarına yazılarımla destek verdim.

Daha birkaç aylık bir blog iken, yarışmasında ilk 10'a girdim.

Anneliğin nabzını tutan ’de web tasarımı konusundaki görevimin yanısıra, "Alışveriş" ve “Sağlık” bölümlerinin de editörlüğünü yapmaya başladım.

Bütün bu gelişmeler bana büyük bir gurur ve mutluluk veriyor. Aktif olarak tuttuğum blogum, Can ile beraber büyümeye devam ediyor.

Yazı maceramda çok güzel anılarım oldu. Ama en önemlisi ne derseniz, sıcacık insanlarla tanıştım. Dünyanın neresinde olursanız olun ebeveynliğin insanları yakınlaştırdığını keşfettim. Benzer heyecanlar, sevinçler, meraklar ve sorular...

Oralarda bir yerlerde, uykusuzluktan ölmek üzere olduğu halde, yaşamdan kopmamak için emailini kontrol eden ya da gecenin bir yarısında çılgınlar gibi ağlayan bebeğini susturacak çareyi internette arayan sevgili yeni ebeveynler…Yalnız değilsiniz Bebek ve Ben artık Milliyet'deki köşesinde de sizlere kucak açıyor. Okuyun, yorum yazın, sorun ve paylaşın…Her zaman beklerim.

Haberin Devamı

Sevgiler

Tanla

BebekveBen.com

Facebook | Twitter |