Yaşam Tatlı Badem Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Tatlı Badem Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

28.07.2021 - 06:18 | Son Güncellenme:

Badem önemli özelliklere sahip olan bir besin maddesidir. Badem kendisi gibi yağı da pek çok faydaya sahip olmaktadır. Bu sebepten dolayı özellikle kozmetik sektöründe sık sık badem yağından yararlanılmaktadır. Sizin için tatlı badem yağının faydalarının neler olduğunu ve nasıl kullanıldığını derledik.

Tatlı Badem Yağının Faydaları Nelerdir Nasıl Kullanılır

Badem ağacı genellikle gülgiller familyasına ait olan bodur ve küçük bir ağaç türü olmaktadır. Meyvesi de yenilenebilmekte olan badem ağacı Türkiye'de de yetiştirilen ağaçlardan birisidir. Anavatanı Orta Doğu ile Güney Batı Asya olan badem içi beyaz renkli ve dışı kabuklu bir meyvedir. Bademin sıkılması ile hazırlanan yağı ise pek çok rahatsızlığa yararlıdır. Badem yağı genel olarak bademin çekirdeğinin bir süre ezilerek hazırlanması ile elde edilen bir yağdır. Badem yağı iki biçimde oluşturulmaktadır. Tatlı badem yağı ve acı badem yağı olarak kullanılmakta olan badem yağı pek çok rahatsızlığa şifa kaynağıdır. Badem yağı yararları ise saymakla bitmeyecek kadar çoktur.

Badem Nedir?

Badem genel olarak İran, Türkiye, Suudi Arabistan, Suriye, Lübnan, İsrail ve Ürdün gibi ılıman iklimlerin mevcut olduğu ülkelerde yetişmektedir. Acı ve tatlı badem olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Tatlı badem genellikle çiğ olarak tüketilmektedir. Badem yağı çeşitli amaçlar için kullanılmaktadır. Bademin bir yan ürünü olan badem sütü ise aynı zamanda lezzetli bir içecektir ve inek sütüne alternatif olan bir besindir. Badem son derece yüksek düzeyde vitamin ve mineralleri içeren bir besin kaynağıdır. E vitamini, fosfor, kalsiyum, demir ve magnezyum bakımından zengin bir kaynaktır. Bununla birlikte selenyum, çinko, bakır ve niasin içermektedir. Diğer tüm türleri ile karşılaştırıldığında besin değerleri ve yararlı bileşenleri ile ön plana çıkmaktadır.

Tatlı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Saymakla bitmeyecek kadar yararı mevcut olan badem yağı cilde, göze ve saça bir hayli yararlı olan yağ çeşididir. İçeriğinde yer alan A, B ve E vitaminleri sayesinde cildin çok daha parlak görünmesini sağlamaktadır. Bu sayede yaşlanma karşıtı özelliğiyle cildin çok daha genç görünmesini sağlamakta olan bir niteliğe sahiptir.

Badem yağı cildin nemlenmesini ve yenilenmesini sağlar. Özellikle kış mevsimlerinde cilt hava sıcaklıklarında görülen değişimler ve havanın kuru olmasından dolayı kurumaktadır. Tatlı badem yağı kullanımı cildin nemlenmesini sağlayıp cilt gözeneklerinin kapanması işlemini gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda cilt tahrişini onarmaktadır. Tatlı badem yağının başka bir yararı da ciltte yer alan tahriş olmuş alanları onarmasıdır. Böylece tatlı badem yağı içerisinde bulunan vitaminler aracılığı ile cilt için onarıcı bir etkiye sahip olmaktadır.

Tatlı Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

Tatlı badem yağı cilt üzerine sürülebilmektedir. Bunun dışında saçlara uygulanmaktadır. Çeşitli ürünler ile karıştırabilmektedir ve yemeklere de katılabilmektedir.

Yazarlar