Moda Tayyör Nedir? Kısaca Tayyör Ve Döpiyes Arasındaki Farklar Nelerdir?

Tayyör Nedir? Kısaca Tayyör Ve Döpiyes Arasındaki Farklar Nelerdir?

28.03.2021 - 03:45 | Son Güncellenme:

Giyim tarzını oluşturan kıyafetler arasında pek çok giysi çeşidi yer alır. Bu çeşitler geçmişten günümüze modaya yön verirken kadın ve erkek trendleri içerisinde de belirleyici olma özelliği taşır. 1950’lerden bugüne kadınlarının giyim tarzında dikkat çeken kıyafetler, günümüzün moda eğilimlerini belirlemede de önemli bir yön çizmiştir. Bu kıyafetlerden biri olan tayyörler kadınların hem iş hayatında hem de günlük yaşamında tercih edilen ürünlerden biriydi. Peki tayyör nedir? Kısaca tayyör ve döpiyes arasındaki farklar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tayyör Nedir Kısaca Tayyör Ve Döpiyes Arasındaki Farklar Nelerdir


Tayyör, etek ve ceket olarak bir arada giyilen kıyafetlerin adıdır. Tayyörler erkek giyim trendlerinde takım elbise olarak tanımlanır. Özellikle iş hayatında sıklıkla tercih edilir. Genellikle bluz ve topuklu ayakkabı gibi ürünlerle kombinlenen tayyörlerde etek modası 20. yüzyılda da yerini pantolonlara bırakmıştır.

Tayyör nedir?

Kadınların başta iş hayatı olmak üzere günlük yaşamında da tercih ettiği etek-ceket takımlarına tayyör adı verilir. Tayyörler için yapılan kombinlerde günümüzde etek-ceket yerine pantolon-ceket tercih edilmektedir. Sıklıkla iş hayatında giyilirken topuklu ayakkabılarla ve ceket içerisine giyilen bluzlarla bir araya getirilen tayyör kelimesi Fransızcadan dilimize geçmiştir.

Tayyör ve Döpiyes Arasındaki Farklar Nelerdir?

Tayyör ve döpiyes genellikle birbiriyle karıştırılan terimlerdir. Ancak aralarında ufak da olsa bir fark bulunur. Tayyör kombinlerinde iç kısma bluz giyilmektedir. Fakat döpiyes için oluşturulacak kombinde yalnızca ceket ve etek tercih edilir. Bu durumun nedeni döpiyesin ince bir kumaştan yapılmış olmasıdır.

Döpiyes ve tayyörü birbirinden ayıran bu fark için diğer bir deyişle bu tanım yapılabilir; tayyörler üç parçadan oluşan, döpiyesler ise iki parçadan oluşan ürünlerdir. Eğer takımın içerisine herhangi bir bluz giyilmişse tarzla ilgili tanımlama yaparken tayyör tanımında bulunulur. Döpiyes için iki ürünün bir araya getirilmesi ise yeterli olmaktadır.

 

Yazarlar