Sağlık Tedavi için 24 saat çok önemli!

Tedavi için 24 saat çok önemli!

11.11.2015 - 17:22 | Son Güncellenme:

Pendik Bölge Hastanesi'nde 12 Kasım Dünya Zatürre Günü kapsamında 14-16 arasında ücretsiz solunum fonksiyon testi yaptırabilirsiniz...

Tedavi için 24 saat çok önemli

Ateşi 39-40 dereceye kadar çıkartan zatürre, nefes alıp verirken göğüste ağrılara neden olan bir hastalık. Bu belirtilerle birlikte halsizlik, iştahsızlık ve kırgınlık hissediyorsanız hemen doktora başvurun... Bir çok insanın yaşamını yitirmesine neden olabilecek zatürre, ileri yaşlarda daha sinsi bir şekilde ortaya çıkıyor. Çoğu yaşlı zatürre hastasında öksürük, balgam ya da ateş gibi belirtiler olmayabiliyor!

Yaşlılarda sinsi ilerliyor
Zatürrenin mutlaka gecikilmeden tanısı konulmalı ve tedaviye hemen başlanmalı. Çünkü hastalığa bağlı ölümlerin yüzde 40’ı, ilk 24 saatte gerçekleşiyor. Bu nederle belirtiler başladığında 24 saati geçirmeden hekime başvurmalı. 12 Kasım Zatürre günü dolayısıyla bu hastalığa dikkat çeken Pendik Bölge Hastanesi, ücretsiz solunum testi uygulayacak. Kurumun göğüs hastalıkları bölümünden Uzman Dr. Yeşim Demirel, "Ateşiniz ilaçlarla baskılanarak çıkmasa da, yataklara düşmeseniz de uzun süren öksürüğü ve göğüs ağrılarını dikkate almak zorundasınız" diyor.

Dünya Zatürre Günü'nde Uzman Dr. Yeşim Demirel Barut, hastalık hakkında eğitim semineri verecek. "Zatürre, yaşlı ve küçük çocukların yaşamını yitirmesine neden olabilecek ciddi bir akciğer rahatsızlığı. İleri yaşlarda sinsi bir şekilde ortaya çıkabilir." yorumunu yapan uzman, eğer sırtınızı yasladığınızda bir ağrı hissediyorsanız, kaburga altında nefes almayla ya da hareketle hissedilen ağrı varsa zatürre belirtisi olabilir" diyor.

Ücretsiz solunum testi yapılacak
Vücudumuzun harika sistemlerinden biri olan solunum sistemi, zatürre hakkında alarm veriyor. Akciğerlerin kapasitesini ve işlev durumunu ölçen klinik test, teşhiste önem taşıyan aşamalardan biri. Akiğerlerin alabildiği hava hacmi ve bu havanın alınması ve verilmesi esnasında yapılan solunum faaliyetinin hızını ölçen test, zatürre tanısında ipuçları veriyor. Solunum fonksiyon testi cihazından Pendik Bölge Hastanesi'nde 12 kasım günü saat 14-16 arasında ücretsiz faydalanabilirsiniz.
İletişim: 0 216 585 32 00

Yazarlar