Püf Noktası Trileçe Kaç Kalori? Trileçenin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Trileçe Kaç Kalori? Trileçenin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

26.10.2021 - 16:10 | Son Güncellenme:

Trileçe, tatlı severlerin gözdesi olan tatlılardan biridir. Özellikle son zamanlarda oldukça popüler olması açısından önem taşıyan tatlılar arasındadır. Trileçe tatlısının kaç kalori olduğunu öğrenebilir ve buna göre tüketebilirsiniz. trileçe kaç kalori? Trileçenin protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir detayları ile derledik.

Trileçe Kaç Kalori Trileçenin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Çay saatlerinin gözdesi olan trileçe; süt, şeker ve krema ile yapılması açısından diğer sütlü tatlılardan biraz ayrılmaktadır. Diyet yapan bireyler için sütlü tatlılara diğer tatlılardan bir miktar daha müsamaha gösterilir fakat bu tatlı her aşamasında bol şeker barındıran bir tatlı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Trileçe tatlısı kek ile hazırlanan bir Balkan tatlısıdır. ''Üç süt'' manasına gelen trileçe, bu tatlının üç sütten yapıldığından kaynaklanmaktadır. Bu üç süt çeşidi ise inek, keçi ve manda sütüdür.

Trileçe Kaç Kaloridir?

Şeker hastalarının ve kilo kontrolü yapan kişilerin dikkatli şekilde tüketmesi gereken trileçenin miktarına göre kalori dereceleri şu şekildedir:

100 gram trileçe, 163 kaloridir. 150 gram trileçenin kalori miktarı ise 244 kalori olarak karşımıza çıkmaktadır. Yani orta boy bir dilim trileçe yaklaşık 300 kaloridir.

Trileçenin Protein, Vitamin ve Besin Değerleri

Bir dilim trileçenin besin değerleri şu şekildedir: 

 

  1. 12 gr lif

 

  1. 86 gr protein

 

  1. 95 gr karbonhidrat

 

  1. 26 gr yağ

 

  1. 53 miligram sodyum

 

  1. 76 miligram kolesterol

 

0.85 gr demir

 

2.75 miligram C vitamini

 

  1. 85 miligram kalsiyum

 

  1. 78 miligram potasyum

 

226.87 iu A vitamini

Yazarlar