Tuğçe Dural

Tuğçe Dural

tugce-dural@hotmail.com

Tüm Yazıları

Makyaj trendlerinde uzun süredir ağır ten makyajları kullanılmıyor. Yeni akım bakımlı ciltler, fresh makyajlar olunca artık fondöten kullanımı çok özel bir gün değilse iyice rafa kalktı. Yerini BB ve CC kremler aldı. Şimdi ikisinin arasındaki farklara kullanım amaçlarına değinmek istiyorum.

BB KREM

BB kremin açılımı Blemish Balm demek. Nemlendirici özelliği olan kızarıklıkları, lekeleri ve çeşitli cilt kusurlarını kapatan bir kremdir. Birçoğunun içinde güneş koruyucusu da olduğu için ekstra güneş koruyucusu kullanmanıza gerek kalmıyor. Bu da yaz aylarında müthiş bir kolaylık sağlıyor. Tabii ki BB kremlerin fondöten kadar yüksek kapatıcılığı olmayabilir. Eğer çok sorunlu cildiniz var ise o kısımlara bölgesel kapatıcı uygulayabilirsiniz. Renkli nemlendiriciye nazaran daha çok kapatıcılık isteyenler, makyajsız da cildim güzel ve sağlıklı gözüksün diyenlerin günlük yaşamında tercihi BB kremdir.

Haberin Devamı

CC KREM

CC kremin açılımı ise Color Control yani renk eşitleyici demektir. Ciltte oluşan kırmızılıklar, lekeler, sivilce izleri ve varolan sivilceleri nötrlemek için kullanılır. CC kremlerin amacı tek bir cilt rengi yapmaktır. BB kreme göre daha hafif bir yapısı olduğu için yağlı ve sivilceli ciltler tarafından daha çok sevilebilir. BB krem daha çok kapatıcılık isteyenler tarafından tercih edilmelidir.

Ben iki kremi de çok severek kullanıyorum. Aslında biz kadınların asıl amacı, cildini hem içeriden hem de dışarıdan besleyerek cildimizi maksimum seviyeye getirmemiz olacaktır. Çünkü ne kadar çok kapatıcıya ihtiyacımız varsa cildimize o kadar iyi bakmıyoruz demektir. Eğer bir kadının kat kat fondöten ve kapatıcı sürmeye ihtiyacı varsa kesinlikle bir yerde yanlış yapıyor demektir. En önemli amacımız cildimizde hissettiğimiz kusurları makyajla kapatmak yerine tedavi etmek olmalıdır. Bunun için
kesinlikle bir dermatoloğa görünmek en iyi tercih olacaktır.

BB ve CC kremler hem cildimizi güzel gösterirken hem de içten içe cildimize bakım yapmaktadır. Cildimizin ihtiyacı maksimum BB ve CC kremler olmalıdır. Günlük hayatımızda cildimizi çok yormamız cilt sağlığımız için iyi olmayacaktır. Her gün makyaj yapmak yoğun kapatıcı ve fondöten kullanımı gözenekleri çabuk tıkayarak tüm cilt sorunlarına davetiye çıkarmaktadır. Bu yüzden ne kadar az miktarda ve hafif ürünler kullanırsak cildimiz o kadar sağlıklı olacaktır. Artık kadınlarımız çok bilinçlendi. Dijital çağda yaşıyor ve araştırıyoruz. Sosyal medyanın kullanımı bu kadar yaygınlaşmışken bilgiye ulaşmamız çok daha kolay oluyor. Bu yüzden de okuyup araştırıp eskiye nazaran kendimize daha iyi bakıyoruz. Benim yazılarımı okuyan hemcinslerimi ciltlerine iyi bakmaya davet ediyorum. Unutmayalım cildimize ne kadar iyi bakarsak kapatacak kusurumuz o kadar az olur.

Haberin Devamı

Sağlıklı günler dilerim. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.
Tuğçe Dural