Tuğçe Dural

Tuğçe Dural

tugce-dural@hotmail.com

Tüm Yazıları

Öncelikle denim pantolonların cep kısımlarındaki kesik detaylarının çok trend olduğunu söyleyerek başlıyorum. Aynı şekilde etekler ve şortlarda da bu cut out detayları çok gördüm. Böyle denimleri, kanvas pantolonları, şortları ve etekleri hemen hemen her markada bulabilirsiniz. Aynı şekilde bu cut out detaylar yani kumaş üzerindeki kesikler bluzlarda, t-shirtlerde ve blazer ceketlerde de çok kullanılmaktadır.

Birkaç sezondur devam eden crop modası bu yaz ve bahar aylarında da devam ediyor. Diğer sezonlardan farklı olarak crop bluzlarda kumaş oyunları yer alıyor. Kendi kumaşından düğümlü croplar bu sezon çok moda. Bu yıl ilkbahar ve yaz trendlerinde kendinden bağcıklı ve bağcıkları bele bağlanan crop ceketler oldukça revaçta. Şükürler olsun ki düşük bel modası tarih olduğu için crop bluzları yüksek bel pantolonlar ile kombinleyebiliyoruz. Yüksek bel uzun yıllardır trend. Benim herhalde asla giymem dediğim düşük bel pantolonlar hem çok rahatsız hem de fiziği oldukça geniş gösteriyor. Umarım düşük bel bir daha asla moda olmaz.

Haberin Devamı

Elbiselerden söz edecek olursak oversize uzun ve kısa elbiseler göreceğiz. Bu sezon elbiselerde daha çok rahat kesimler trend. Uzun süredir sevilen bir trend olan oversize bu sezonda demode olmadan yoluna devam ediyor. Etek kısmı büzgülü elbiseler de bu sezonun en çok tercih edilen modellerinden.

Diğer sezonlara göre bu sezon en çok farklılık gösteren trend bir yanı büzülerek daha kısa giyilen pareo etekler. Bir yanı daha kısa olduğu için bacak boyunu daha uzun göstererek adeta kadın proporsiyonunda illüzyon yaratıyor.

Birkaç sezondur devam eden mom jean pantolon ve şort trendi bu sezon da devam ediyor. Ve moda severlere yaz sıcağında şehir hayatında da kolaylık sağlıyor.

Ayakkabı ve sandaletlerde sneakerlar uzun süredir zirvede. En şık elbisenin altına bile giyilip match edilebiliyor. Bu yıl sneakerlarda kalın ve yüksek tabanlar geçen senelere nazaran daha çok kullanılıyor. Ben yaz kış kalın ve yüksek tabanlı sneakerları tercih ediyorum. Tek yanı büzgülü etekler gibi sneakers modelleri de bacak boyunu uzun gösterip iyi hissettiriyor. Bunun yanı sıra ince ipli zarif sandaletler düz ve orta boy topuk olarak bu yaz hayatımızda. Bu sezon yüksek ökçe asla görmedim. Uzun süredir tercih edilmeyen platformlu ayakkabılar da bu sezonda yok.

Haberin Devamı

Sahil beldelerinde giyilen kimonolar ve kimono elbiseler şehir yaşantısına uyarlanarak severek kullanılmakta. Ve son olarak kombinlerin tamamlayıcı bir parçası olan spor ve klasik büstiyerler çok trend. Tek ya da blazer ceketlerin içine kullanılabiliyor ve bütün markalarda büstiyer çeşitleri oldukça fazla.

Yaz alışverişi yapmadan önce umarım yazım size faydalı olur. Sağlıklı mutlu günler dilerim. Hoşçakalın.
Tuğçe Dural