Sağlık Tuvalet kağıdının kullanımına dair tüm bildiklerinizi unutun! Uzmanlara göre silme şekli böyle olmalı

Tuvalet kağıdının kullanımına dair tüm bildiklerinizi unutun! Uzmanlara göre silme şekli böyle olmalı

23.11.2023 - 14:51 | Son Güncellenme:

Tuvalet kağıdının katlanması , antibakteriyel olması ve silme şekli yıllardır tartışılan konulardan bir tanesi.  Ancak bugünlerde bazı uzmanlar ise tuvalet kağıdını hiç kullanmamanın daha iyi olduğunu savunuyor.

Tuvalet kağıdının kullanımına dair tüm bildiklerinizi unutun Uzmanlara göre silme şekli böyle olmalı

Japon bilim adamlarına göre, kağıdı taharet musluğuna benzeyen bide ile değiştirmek kötü enfeksiyon riskini önemli ölçüde azaltıyor

Haberin Devamı

Dailymail.co.uk’da, 2022 Su ve Sağlık Dergisi'nde yayınlanan araştırmanın detaylarına yer verildi. Araştırma, bide kullananların ellerinde, tuvalet kağıdı kullananlara kıyasla 10 kat daha az zararlı bakteri bulunduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmalarda, tuvalet kağıdının kullanım şeklinin insanları Clostridium difficile enfeksiyonu (ishal ve iltihabi bağırsak hastalığına neden olan bir mikrop) karşı savunmasız bıraktığını söylüyorlar.

Özellikle bu bakteriye yakalanmamak için kadınlarda üretraya dışkı maddesinin girmesini önlemek amacıyla önden arkaya doğru silmeleri gerekir.

‘Ölümcül enfeksiyonlara yol açıyor’

New York'ta rektum cerrahı olan Dr. Evan Goldstein'a göre bide kullanmak, enfeksiyon kontrolünde kağıt kullanmaktan çok daha üstün. Ancak diğer uzmanlar sorunun tuvalet kağıdının kendisi değil, çoğu insanın onu kullanma şekli olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Yanlış türde tuvalet kağıdı ve yanlış silme, tahrişe, hemoroitlere ve hatta potansiyel olarak ölümcül enfeksiyonlara yol açabilir.

Tuvalet kağıdının kullanımına dair tüm bildiklerinizi unutun Uzmanlara göre silme şekli böyle olmalı

Tek katlı tuvalet kağıdı, daha pahalı olanlara göre cilt üzerinde daha sert bir etkiye sahiptir ve açık yaralara neden olarak enfeksiyon riskini artırabilir. Tek katlı tuvalet kağıdı iki katlı tuvalet kağıdına göre daha ince ve daha pürüzlüdür, bu da tahrişe ve hemoroitlere yol açabilir.

Uzmanlar güçlü, emici ve yumuşak tuvalet kağıdını öneriyor. Nasıl sildiğiniz aynı zamanda genital sağlığınızı da etkileyebilir.

O hata kanamaya yol açıyor

Araştırmalar, tuvaletten sonra bide kullananların, tuvalet kağıdı kullananlara göre 10 kat daha az bakteriye maruz kaldığını gösteriyor.

Silme ciltte ve yüzeyin hemen altındaki hassas dokularda tahrişe, bu da hemoroitlere, rektumdaki damarların şişmesine ve bazen kanamaya yol açabilir.

Bir diğer önemli ipucu da sifonu çekmeden önce kapağı kapatmaktır.

Kapağı kapatmamak 12 kat daha fazla Clostridium difficile bakterisi yayıyor.

‘Kadınlarda önden arkaya doğru silmek gerekir’

Harvard Tıp Fakültesi doktorları şunları söyledi: 'Her ne kadar her bağırsak hareketinden sonra anal bölgenin temizlenmesi gerekiyorsa da, bu temizliğin yumuşak olması gerekir. Özellikle sabun veya diğer cilt temizleyicileriyle agresif ovalama ve fırçalama, cildi tahriş edebilir ve anal kaşıntıyı tetikleyebilir.'

Haberin Devamı

Önden arkaya doğru silmek de özellikle kadınlar için çok önemlidir.

Bunun nedeni, dışkı bakterilerinin idrarın vücuttan çıktığı tüp olan üretraya girerek idrar yolu enfeksiyonuna neden olabilmesidir.

 

Yazarlar