Editörün Seçtikleri Uç uç uçurtma...

Uç uç uçurtma...

01.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Uç uç uçurtma...

Uç uç uçurtma...


Side’de yapılan Uluslararası Uçurtma Yarışması’nda gökyüzünde oluşan renk cümbüşü izleyenleri büyüledi


       Uçurtmalar yalnız çocuklar içindir sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Eğer anılarınızda yalnızca yıllar öncesinden kalma birkaç çıta biraz kağıttan yapılan uçurtmalar varsa rüzgarın güç verdiği bu yapay kuşlara ilişkin hiçbir şey bilmiyorsunuz demektir. Çünkü uçurtmalar yalnız miniklerin değil, gökyüzünde süzülen nesnelerin büyüsünden kurtulamayan büyüklerin de tutkusu. Ve bu büyükler geçtiğimiz günlerde Side’de bir araya gelerek yaratıcılıklarını konuşturdu.
       Side’de 26 Temmuz’da yapılan Uluslararası Uçurtma Yarışması’nda “En İlginç", “En Güzel" ve “En Yükseğe Çıkan" uçurtmalar seçildi. Uzel Turizm’e bağlı Hotel L’Ambiance’ın “Yaratıcı Atölyesiönde uçurtma yapmayı öğrenen yarışmacılar en güzel uçurtmayı yapabilmek için ter döktü. 60 uçurtmanın katıldığı yarışmada, “En Güzel Uçurtma" kategorisinde birinciliğe Berk Engin, ikinciliğe Mine Gündüz, üçüncülüğe Sven Jörgeng’in yaptığı uçurtmalar değer görüldü. Yaratıcılığı öne çıkaran “En İlginç Uçurtma" dalında birinciliği Batıkan Burak, ikinciliği Kürşat ve Burçin Özaslan paylaşırken üçüncülüğü Maria Shenaurina kazandı.

       Çocuklar gibi eğlendiler
       Yarışmanın bölümleri bunlarla sınırlı değildi. En güzel ya da en ilginç uçurtmayı yapmak yetmiyordu. Bir de bu uçurtmaların en yükseğe çıkması gerekiyordu. “En Yükseğe Çıkan Uçurtma" dalında yapılan seçimde birinciliği Dilara Bahadır, ikinciliği Murat Yurday, üçüncülüğü ise Boris Junior aldı.
       Altı fotoğrafçının görüntülediği yarışmanın fotoğrafları, düzenlenecek bir sergiyle izleyiciye sunulacak. Bu yıl ilki düzenlenen yarışmaya katılanlar, çocuklar gibi eğlendi. Bundan sonra her yıl düzenlenecek olan “Uluslararası Uçurtma Yarışmasıöna daha fazla katılım bekleniyor.

Yazarlar