Evcil Hayvan Uskumru Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Uskumru Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

22.09.2021 - 16:19 | Son Güncellenme:

Denizlerde ve okyanuslarda yaşayan birçok su canlısı vardır. Bu su canlıların çeşidine göre nerede yaşadığı değişiklik göstermektedir. Türkiye de üç tarafı deniz ile kaplı bir ülke olduğu için denizlerinde birçok su canlısı bulundurur. Bu canlılardan biri de balıklardır. Çeşitli balık cinsleri mevcuttur. Uskumru balığı Türkiye’deki denizlerde yaşayan bir balıktır. Uskumru balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? Sizler için uskumru balığı hakkında merak edilen soruların yanıtlarını derledik.

Uskumru Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

 Uskumru balığı sürüler halinde dolaşan deniz balığıdır.

Haberin Devamı

 Uskumru Balığı Nedir?

 Uskumru balığı tuzlu sularda yaşayan bir balık cinsidir. Uskumru balığı avlanılabilen ve insanlar tarafından sevilerek tüketilen bir balıktır. Uskumru balığının iğ şeklinde vücudu bulunur. Uskumru balığının sırttan aşağıya doğru inen lekeli yatay şeritleri andıran bantları vardır.

 Uskumru Balığı Nerelerde Yaşar?

 Uskumrular Türkiye’de Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz sularında yaşarlar. Ek olarak Baltık Denizi de olmak üzere Kuzey Atlantik Okyanusu’nda da bulunur. Uskumru balıkları denizin 200 metre derinliklerinde yaşarlar. Kışın soğuk havanın etkisiyle daha derinlere ve güneye doğru giderler. Yazın ise daha kıyılarda bulunurlar.

 Uskumru Balığı Özellikleri Nelerdir?

 Uskumru balığı uzunluğu 25 santim ve 30 santim arasında değişiklik gösterir. En fazla 50 santime kadar büyüyebilirler. 8 ila 10 yıl arasında yaşarlar. Uskumru balığının rengi gümüş rengidir. Uskumru balığı 3 yaşında üremeye başlar. Üreme zamanı şubat ve nisan arasındadır. Uskumru balığının iki sırt yüzgeci vardır.

Yazarlar