10.08.2021 - 12:30 | Son Güncellenme:
Yıllarca Somon balığının Omega-3 bakımından zengin olduğu söylense de aslında uskumru Omega-3 bakımından daha zengindir. Mevsiminde tüketildiği zaman insan sağlığı açısından son derece faydalı bir besindir.
Uskumru Balığı Yemenin Faydaları Nelerdir?
Uskumru Omega-3 yağ asitleri bakımından son derece zengindir. Düzenli olarak uskumru tüketmek kalp sağlığı açısından son derece önemlidir.
İçerisinde B12 vitamini bulunmaktadır. Uskumru filetosu bir kişinin günlük B12 ihtiyacının yaklaşık %279'unu karşılamaktadır.
Denizlerin kirlenmesi nedeni ile balıklarda civa oranı yükselmiştir. Ancak uskumru en az civa içeren balıklardan biridir.
Uskumru protein açısından son derece zengindir. Bir filetoda yaklaşık 20,8 gram kadar protein bulunmaktadır. Bu nedenle de amino asit bakımından da zengindir.
Yapısında yüksek oranda Selenyum bulunur. Selenyum, antioksidan özelliğe sahiptir. Bu durumda vücudun bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olmaktadır.
D vitamini açısından da zengindir.
Düzenli uskumru balığı tüketilmesi trigliserid seviyesinin düşmesine yardımcı olmaktadır.
Uskumru Neye İyi Gelir?
Uskumru içerisinde yüksek miktarda Omega-3 bulunmaktadır. Bu nedenle kalp sağlığını koruma özelliğinin yanında kansere karşı da koruyucu özelliği bulunmaktadır. Pek çok balığa göre yapısındaki Omega-3 miktarının yüksek olması nedeni ile unutkanlığa iyi gelmektedir. Bu sebeple özellikle yaşlılar ve gençlerin bol bol bu balığı tüketmesi gerekmektedir.