Genel Sağlık Uyku düzensizliğine doğal çözüm

Uyku düzensizliğine doğal çözüm

21.03.2016 - 15:53 | Son Güncellenme:

Mevsim geçişlerinde görülen bahar yorgunluğu, belirtileriyle hayatı zorlaştırıyor. Bahar yorgunluğu kaynaklı uyku sorunu doğal yolla nasıl çözülebilir?

Uyku düzensizliğine doğal çözüm

Kış aylarında yavaşlayan metabolizmanın baharın gelmesiyle birlikte vücutta görülen değişimlere ayak uyduramamasından kaynaklanan bahar yorgunluğu, duygusal iniş çıkışlara, uykusuzluğa, iştahsızlığa, eklem ağrılarına ve yorgunluğa neden oluyor. Düzensiz beslenme, yeterli vitamin almama, uyku düzensizliği, kansızlık gibi durumlar bahar yorgunluğunun daha uzun süreler devam etmesine neden olabiliyor.

Haberin Devamı

Bal sayesinde yorgunluk, halsizlik, uyku düzensizliği ve dikkatsizliğe neden olan bahar yorgunluğuna karşı alınabilecek önlemleri Anavarza Bal İşletme Müdürü ve Gıda Mühendisi Burcu Sezen açıklıyor:

Bal, bahar yorgunluğuna karşı direnç kazandırıyor

Glikoz, fruktoz, demir, kalsiyum, fosfat, sodyum, klorür, potasyum, magnezyum gibi minerallerden oluşan ve B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin kaynağı olan bal; antiseptik ve antibakteriyel özelliğiyle vücudu mevsim değişiklikleri sırasında koruma altına alarak bahar yorgunluğuna karşı direnç kazandırır.

Özellikle kahvaltılarda tüketilecek doğal bal, vücuda enerji verdiği gibi kan şekerinin dengelenmesinde de önemli rol oynar. Vücudun ihtiyaç duyduğu doğal şeker, kalori ve enerjiyi bol miktarda içeren bal, enerji düzeyini kısa sürede ve etkili bir şekilde artırarak yorgunlukla savaşır. Bal, kas yorgunluklarını ortadan kaldırdığı ve dayanıklılığı artırdığı için sporcular tarafından da düzenli olarak tüketilmektedir.

Haberin Devamı

Uyku düzensizliğine balla karşı koyun

Uyku düzensizliği olan kişiler üzerinde de balın iyileştirici etkisi görülmektedir. Uyumadan önce ılık süte karıştırılarak tüketilen bal, kişinin uykuya daha kolay dalmasına ve sabah dinç uyanmasına yardımcı olacaktır.

Yazarlar