İSTENMEYEN DÖVMELERE Q SWİTCHLAZERLE VEDA EDİN

Geçmişteyaptırdığımız ve bize çok hoş gelen dövmeler bir müddet sonra istenmeyen bir unsura dönüşebilir. Dövmelerinden kurtulmak isteyenler için son teknoloji Q Switched lazer en etkili tedavi yöntemidir.

Dövme silme lazeri nasıl etki ediyor?

Dövme silmede kullanılan 'Q Switched' lazerler deriye zarar vermeden, deri içindeki renkli pigmentlere ulaşır. Dövme pigmentinin lazeri emmesi sonucu oluşan ses ve ışının etkisiyle pigment parçalanır. Vücudun savunma sistemi küçük parçalara ayrılmş dövme pigmentlerini daha kolay yutar ve yok eder.

Haberin Devamı

Lazerle dövme silme kaç seans sürer?

Ortalama 5-10 seans aralığındadır. Seans sayısını etkileyen faktörler uygulanan boya miktarı ve cinsidir. Dövmeninamatör veya profesyonel biri tarafından yapılması ve tedavide kullanılan lazer türü de seans aralığını belirler.

Seans aralıkları ne kadardır?

Ortalama 4-8 haftadır. Parçalanan dövme boyasının deriden uzaklaştırlması işlemi bu kadar sürer. Uygulama öncesi uyulması gereken kuralların başında 3 hafta kadar önce dövmeli alanı güneş ve solaryumdan korumak gelir. Tedaviden 1 hafta öncesine kadar ağrı kesiciler, Aspirin Kumadin gibi kan sulandıcılar doktor kontrolünde bırakılmalıdır. Hamile ya da emzikli olmamalıdır.

İşlem sonrası görülebilen değişiklikler nelerdir?

Hafif ödem, kızarıklık, kabuklanma, nadiren minik kanamalar görülebilir.

İşlem esnasında ağrı var mıdır?

Hastadan hastaya değişmekle beraber çok düşük oranda bir ağrı hissedilmektedir. Ağrıyı azaltmak için anestezik kremlerle uyuşturmak ve işlem sırasında soğuk havayla tedavi alanını soğutma yöntemi uygulanır.

İşlem sonrası iz kalır mı?

Hastanın geçmişte kötü yara iyileşmesi (Keloid ve Hipertrofik Skar) hikâyesi varsa sorun yaşanabilir. Yeni teknoloji Q Switched lazerle yapılan tedavilerde kalıcı bir leke ya da skar izi gelişmemektedir. Özellikle uygulama sonrası bakıma riayet edildiği takdirde taktirde sorun yaşanmamaktadır.

Tedavi sonrası uyulması gereken kurallar.

Uygulama sonrası 48 saat alana su değdirmemeli, önerilen tedaviye uyulmalıdır.

Haberin Devamı

Dr. Servet Terziler

ESTEWORLD Plastik Cerrahi Sağlık Grubu - Medikal Direktörü

www.esteworld.com.tr

https://www.facebook.com/esteworld

https://twitter.com/esteworld