İlk buluşmada dikkat edilmesi gerekenler

Birinden etkilendin ve birbirinizle görüşmek istediniz. İlk buluşma anı geldi çattı. Sen her şeyi doğru yapmak istiyorsun. Bazı detaylar ilk buluşmalar için önemlidir. Daha çok nelere dikkat etmelisin, işte 10 madde ile ipuçları;

Sana buluşmayı nasıl teklif etti? Aranızda sadece arkadaşça bir iletişim olup olmadığına, seni arkadaşça bir görüşmeye çağırıp çağırmadığına ve aslında kelimelerin arkasında sana neler söyleyebileceğine dikkat et. Mimiklerine, jestlerine, beden duruşuna dikkat et. İlgili bir duruş, göz teması olması her zaman güzeldir.

Haberin Devamı

Yalnız mı / Arkadaşlarla birlikte mi görüşmelisin? İlk buluşmalarda bazen insanlar çekingen davranabileceklerini öngörüp “yanımda arkadaşım veya arkadaş grubum olursa daha rahat hissederim, daha rahat konuşurum” diye düşünebilirler ve ilk buluşmalara arkadaşlarını getirebilirler yada ortak bir arkadaş grupları varsa onlarla beraber hep birlikte bir şeyler yapmak isteyebilirler. İlk buluşmalar için yalnız görüşmeyi tercih etmek daha mantıklıdır çünkü karşındaki kişiyi daha özel tanımak istediğini belirtirsin. Arkadaşlarla yapılan bir ilk görüşme kişiye kendini özel hissettirmez. İlk buluşmada arkadaşlarla vakit geçirmek dezavantaj sağlarken ilerleyen zamanlarda arkadaşlarla tanıştırmak avantaj sağlayacaktır.

Ne giysem? Çabasız şıklık denen şeyin burada olması gerektiğine inanıyorum. Aslında hem özenli, hem şık olmalı, abartı olmamalı. İçerisinde kendini rahat hissettiğin bir kıyafet olmalı. Bazen kendini beğendirmek için fazla süslenmek senin olduğundan farklı görünmene neden olabilir bu da itici algılanmana sebep olabilir. Kendin gibi olmalısın, kendi tarzın nasılsa, sıklıkla her zamanki gibi olmalısın. Fazla makyaj yine hoşlanılmayan şeylerdendir. Doğal bir makyaj, açık renklerde bir ruj sade bir güzellik imajı verir. Giyim ilk görüşme için yapılacak aktiviteye, gidilecek mekana uygun özelliklerde seçilmelidir. Erkeklerinde ilk buluşmalar için temiz ve birbiri ile uyumlu kıyafetler tercih etmeleri hem daha çekici algılanmalarına neden olur hem de karşılarındaki kişiye saygı gösterdikleri imajını verir. Kaldı ki kadınlar görselliğe önem verirler. İlk görüşmeye özensizce gelen erkekler kadınlar tarafından çekici algılanmazlar.

Haberin Devamı

Aktivite seçimi nasıl olmalı? İlk görüşmede daha çok birbirinizi tanımaya yönelik bir aktivite seçebilirsiniz. Yürüyüş yapmak, kahve içmek, kahvaltı yapmak gibi aktiviteler sohbet halinde yapılabileceği için tercih edilebilir. Bir canlı müziğe gitmek, konsere gitmek yada sinemaya gitmek sohbet durumunuzu kısıtlayacağı için daha ilerleyen zamanlarda tercih edilebilir. Sohbet edebileceğiniz türden bir aktivite seçimi doğru olacaktır.

Mekan seçimi nasıl olmalı? Yine sohbet edebileceğiniz tür yerleri seçmeniz iyi olur. Karşınızdaki kişiyi çok tanımıyorsanız kendinizi iyi hissedeceğiniz, güvende hissedeceğiniz ve iyi bildiğiniz yerleri önermeniz faydalı olacaktır. Öte yandan karşınızdaki kişinin bu konudaki önerilerini de sormalısınız. Bir erkek olarak sizi kendine yakın bir yere çağırıyorsa, tabiri caizse ayağına çağırıyorsa ve ortak bir yerde bile buluşmayı teklif etmiyorsa bunu değerlendirin. Hatta iş yerine, özeline yada evine davet ediyorsa eğer uzun süreli bir ilişki yaşamayı düşünüyorsan gitmemelisin. Bu tarz hareketler kişisel imajında kısa süreli bir birlikteliğe açık algılanmana neden olabilir. Buluşma yerini belirlemek biraz da karşındaki kişinin ne kadar düşünceli olduğun konusunda sana fikir verir. Sana yakın bir yerde, seni zorlamayacak şekilde görüşmeyi öneren erkek bir artı puanı alır.

Haberin Devamı

Gündüz mü / Gece mi? Gündüz uygun bir vakit olabilir, akşam iş çıkışı olabilir ancak çok gece saatleri yine ilk görüşme için tercih edilmemelidir. İlerleyen zamanlarda karşınızdaki kişiye güveniniz geliştiğinde tercihleriniz değişebilir.

Kendine güvenebilmek için ne yapmalı? Özgüvenli olmalısın. Seni beğenip beğenmeyeceği gibi endişelere kapılmamalısın, henüz ortada kazandığın bir şey olmadığı için olumsuz giden bir görüşmenin kayıp olmadığını unutmamalısın. Başarı ve başarısızlık gibi görmemelisin. Kendin gibi olmalısın. Arkadaşlarınla nasılsan o şekilde konuşmalı, kasılmamalı, karşındaki kişinin de tatlı bir heyecan içinde olduğunu hatırlamalısın. Onunda seninle aynı şeyleri yaşadığını bilirsen daha güvenli olursun.

Nelerden konuşmalı, nasıl sohbet etmeli? Sohbet bir akış içerisinde tamamen doğaçlama, kendiliğinden gelişirse daha güzel olur. Önceden merak ettiğin şeyleri tabii ki karşındakine sorabilirsin. Ancak karşındaki kişiyi bir iş mülakatı gibi soru üstüne sorular sorarak boğmamalısın. Muhabbet soru cevap şeklinde gitmemeli, anlatımlarla paylaşımlar içinde gitmeli. Karşındakinin bütün özelini bir anda öğrenmeye çalışmamalısın. Ne kadar soru sorarsan sor onu zaman içerisinde tanırsın. Geçmişe dair, ilişkilerine dair sorulardan uzak durmalısın. Eski ilişkileri konuşmak itici algılanmaya neden olur. İlişkiler dışındaki konuları konuşmak daha iyi olur. Bunlar yerine açılan konularda kendinle ilgili esprili anılarından bahsetmek, gülümsemek daha pozitif, içten ve sıcak bir imaj bırakmana yardımcı olur.

Karşındaki kişide nelere dikkat etmelisin? Karşındaki kişinin sana neler sorduğuna sende dikkat etmelisin. Sana sorduğu sorular özellikle seni tanıma amaçlı mı, yoksa yüzeysel mi, nasıl bir ilişki isteği içerisinde, uzun soluklu ilişkiler mi ona göre yoksa kısa süreli ilişkiler mi, duygusal mı, çapkın mı, kendi ailesi ile arası nasıl, senin yanında keyifli vakit geçirdi mi yoksa sıkıldığını hissettin mi, telefonunu ortaya koyuyor mu, sakladığı bir şeyler olduğunu düşündün mü, sana nasıl davrandı, ince düşünceli mi yoksa tercihlerine saygı duymadı mı, garsona gittiğin mekanda iletişimde olduğun kişilere nasıl davrandı gibi şeylere dikkat edebilirsin.

Görüşme sonrası iletişimde kalmaya devam etti mi? Özellikle bir erkek senden hoşlandıysa görüşme sonrasında mutlaka görüşmeyle ilgili mesajlaşmak yada konuşmak ister. Seni görüşmenin akşamına arar. O akşam ve takip eden ertesi gün içerisinde karşındaki kişiden herhangi bir iletişim için çaba görmediysen o görüşmenin ilişkiye dönme ihtimali zayıftır, hatta çok çok az gibidir. İstisnalar kaideyi bozmaz ama seninle iletişime girmesi gerekir. Yıllardır ilişki terapisi yapıyorum, ilişkilerde en önemli şeyin istikrar olduğuna inanıyorum. İlk buluşma sonrasında o kişi bir var bir yok gibi duruyorsa bir gün arayıp diğer gün aramıyorsa uzun süreli istikrarlı bir ilişki istemiyordur. Ancak ilk buluşma sonrasında seni arayıp ilerleyen günlerde de iletişimi koparmıyorsa hatta bir sonraki buluşmanın planını heyecanla yapmaya başladıysa bu şekilde bir süre problem çıkartmadan tanımaya devam et. Tartışmasız giden bir süreçte kalmayı başarabilirsen ilişkiye dönme ve flörtü sevgiliye çevirebilme ihtimalin artacaktır.

Bol şans…