Editörün Seçtikleri Uzun yürüyüş

Uzun yürüyüş

12.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Uzun yürüyüş

Uzun yürüyüş


‘Gizli Kapadokya’ Frig Vadisi’ndeki doğa yürüyüşüne öksüz ve yetim çocuklar da katıldı. Antik kalıntıların zirvesi Türkmen Dağı’na tırmanıldı


       Eskişehir - Kütahya arasındaki Frig Vadisi Doğa Yürüyüşü’nde bu yıl ünlü çini ustası Sıtkı Olçar’ın 30. sanat yılı da kutlandı. Etkinliğe, Kütahya Yetiştirme Yurdu’nun öksüz ve yetim çocukları da davet edildi.

Kamp ateşi

       Kamp alanı olarak belirlenen İncik köyündeki buluşmanın ardından, iki dağcının rehberliğinde Sakallı Akbaba, Kızıl Şahin gibi yırtıcı kuşlara ev sahipliği yapan, antik çağdan kalma Kayzer Kalesi kalıntılarının da bulunduğu Türkmen Dağı’nın zirvesine tırmanıldı. Dönüşte, kamp ateşi ve dia gösterisi vardı.

Tarih ve doğa

       Ertesi günün ilk ışıklarıyla birlikte davetliler küçük gruplara ayrıldı. Pırıl pırıl bir güneş, yemyeşil bir doğada, bazıları peribacaları ve mağaralarla, bir kısmı da Porsuk Baraj Gölü çevresindeki tarihi ve doğal güzelliklerle kucaklaştı. Porsuk Baraj Gölü’nün hemen karşısından başlayan vadide, Sofça köyü gibi birçok güzellik de sular altında kalmış. Gizli bir Kapadokya olan Frig vadisi doğal SİT alanı olarak korunuyor.

Yazarlar