Yaşam Vali: Kaz Dağı’ndaki yangınlar kuşkulu

Vali: Kaz Dağı’ndaki yangınlar kuşkulu

29.08.2009 - 00:54 | Son Güncellenme:

Yangının gece çıktığına dikkat çeken Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, “Gece hava araçları uçamıyor. Karadan müdahale de zor” dedi

Vali: Kaz Dağı’ndaki yangınlar kuşkulu

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, önceki gün Kaz Dağı’nda çıkan yangının ‘kuşkulu’ olduğunu, güvenlik birimlerinin araştırma yaptığını söyledi. Bölgede dün bir orman yangını daha çıktı.
Arslan, Türkiye’nin en önemli doğal alanları arasında yer alan Kaz Dağı Milli Parkı’nda çıkan yangınla ilgili olarak şöyle konuştu: “Bu yangınlar kuşkulu. Daha önceki yangınlar hep gündüz çıkmıştı. Bu son iki yangının akşam hava karardıktan sonra ve 3 km arayla olması dikkat çekici. Çünkü gece hava araçları uçamıyor, havadan müdahale yapılamıyor. Karadan müdahale edilmesinin zorluğu da gözden uzak tutmadığımız bir olasılık. Güvenlik birimleri, özellikle istihbarat teşkilatları ciddi çalışmalara başladı. İftar saatinde çıkan yangın, Milli Park alanı içinde olması ve yol bulunmaması nedeniyle de dikkat çekici. Araçların ışıklarıyla sabaha kadar çalışıldı. Ancak bir bölgede 40 hektar, diğer bölgede 120 hektar orman alanı yandı. Yangının çıkış yerinin konumu nedeniyle maden ocaklarıyla bağlantısının bulunduğunu düşünmüyoruz.”
Balıkesir’in Edremit ilçesine 30 km uzaklıktaki Doyran köyünde dün saat 11.40 sıralarında orman yangını çıktı. 1 saatlik çalışma sonucu söndürülebilen yangında 3 hektarlık alan zarar gördü. Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Baltalı köyü yakınlarındaki yangında da 1 hektar ormanlık alan kül oldu.

Yangın çıkarana tutuklama
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 11 Ağustos’ta çıkan ve 15 dönüm çam ormanının kül olduğu yangın nedeniyle gözaltına alınan S.A. kasten orman yangını çıkarmak suçundan tutuklandı. Geçen hafta Kocaeli’de 180 hektar ormanlık alanın yok olmasına neden olan yangına, tarladaki anızları yakmak isteyen baba oğulun neden olduğu belirlendi.

Yazarlar