Sağlık Yanakta Kırmızı Sivilce Neden Çıkar, Nasıl Geçer?

Yanakta Kırmızı Sivilce Neden Çıkar, Nasıl Geçer?

10.08.2021 - 23:42 | Son Güncellenme:

Can sıkıcı sorunlar içerisinde yanakta kırmızı sivilce çıkması gelir. Hem görsel anlamda hoş olmayan bir görüntü sunar hem de bazı rahatsızlıkların habercisi olarak da ifade edilir. Peki, yanakta kırmızı sivilce neden çıkar, nasıl geçer tüm detayları ile derledik.

Yanakta Kırmızı Sivilce Neden Çıkar, Nasıl Geçer

Hem sağ hem de sol yanağın farklı bölgelerinde ortaya çıkan kırmızı sivilceler, hoş olmayan bazı görüntüler ortaya çıkarır. Böyle durumlarda kırmızı sivilcelere dokunmamak en önemli durumlar içerisinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

 Yanakta Kırmızı Sivilce Neden Çıkar?

 Yanakta kırmızı sivilce çıkmasını en önemli sebepleri arasında, günlük ihtiyacın üzerinde şeker alımı gerçekleşmesi gelir. Özellikle bu durum düzenli şekilde gerçekleştiği vakit zaman içerisinde yanağın farklı bölgelerinde yoğun olarak kırmızı sivilceler meydana gelebilmektedir. Tabii aynı zamanda akciğer ve solunum yolu rahatsızlıkları sebebiyle de kırmızı sivilce ortaya çıkabilmektedir. O yüzden mutlaka günlük şeker alımını dengeli bir hale getirmek büyük öneme sahiptir. Tabii akciğer ve solunum yolu rahatsızlıkları konusunda ise uzman bir doktora başvurmak gerekir.

 Yanakta Kırmızı Sivilce Nasıl Geçer?

 Yanakta ortaya çıkan kırmızı sivilceler geçmesi için yöntemlerden biri buz kullanmaktır. Bir peçete ya da bezin içerisine buz koymak suretiyle ilgili bölgeye uygulamak etkili olabilir. Eğer bu uygulama yaklaşık olarak 1 hafta boyunca gerçekleşirse, yanaktaki kırmızı sivilcelerin önemli oranda azaldığını görünebilir.

Haberin Devamı

 Bunun dışında aspirin kullanmak da önemli yöntemler içerisinde geliyor. Temiz bir suyun içerisine aspirin ekleyerek ezdikten sonra, ilgili bölgeye uygulamak yeterlidir. Kurduktan sonra ise bölgeyi temizlemek gerekir. Birkaç defa bu durum uygulandıktan sonra yanağın farklı bölgelerinde meydana gelen kızarıklıklar önemli oranda azalır. Eğer bu yöntemler üzerinden yanakta sivilce kızarıklığı geçmiyor ise, o vakit mutlaka bir uzman doktor bünyesinde destek almak gerekir.

 

Yazarlar