Yaşam Yarışta ölen gencin ailesine 132 bin TL

Yarışta ölen gencin ailesine 132 bin TL

02.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

2006’da Antalya’da düzenlenen yarışta ölen İbrahim Uzun’un ailesine, sürücü ile üç kurum ve kuruluşun 132 bin lira ödemesi kararlaştırıldı

Yarışta ölen gencin  ailesine 132 bin TL

Antalya’da 16 Nisan 2006’da düzenlenen Otodrag Şampiyonası’nda üç kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili bir tazminat davası sonuçlandı. Kazada ölen İbrahim Uzun’un ailesinin açtığı davada, sürücü ile üç kurum ve kuruluşun aileye 132 bin lira ödemesine hükmedildi. Tazminat ödeyecek kuruluşlar arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü de bulunuyor. Kazada ölen diğer kişilerin yakınlarının açtıkları tazminat davaları henüz sonuçlanmadı.
Türk Hava Kurumu’na ait Karain Havaalanı’nda yapılan Opet Otodrag Şampiyonası’nda, Levent Kesen’in kullandığı yarış otomobilinin kontrolden çıkarak seyircilerin arasına girmesi sonucu, İbrahim Özer (20), İbrahim Uzun (18) ve Orhan Bozkurt öldü, Murat Yıldırım ve İbrahim Yıldırım yaralandı. Ölen lise öğrencisi Uzun’un babası Şevket, annesi Şerife ve kardeşi Gül Uzun, sürücü Levent Kesen, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), İçişleri Bakanlığı, Antalya Otomobil Kulübü ve OPET Petrolcülük’ten maddi ve manevi 145 bin lira maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açtı.
Davayı sonuçlandıran Antalya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, İçişleri Bakanlığı ile yarışın sponsoru Opet Petrolcülük hakkındaki tazminat taleplerini reddetti. Mahkeme, sürücü Kesen, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Antalya Otomobil Kulübü’nün, baba Şevket Uzun’a 22 bin 418 lira maddi ve 35 bin lira manevi, anne Şerife Uzun’a 19 bin 608 lira maddi ve 35 bin lira manevi, kardeşi Gül Uzun’a 20 bin lira manevi tazminat olmak üzere 132 bin lira tazminatı 16 Nisan 2006’dan itibaren yasal faiziyle ödemesine karar verdi.
Mahkeme, Gül Uzun’un maddi tazminat talebini reddetti. Olaydan yaklaşık iki yıl sonra açılan ve 24 tutuksuz sanığın yargılandığı ceza davası devam ediyor.

Yazarlar