Estetik Yaza sıkı başlangıç yapın

Yaza sıkı başlangıç yapın

30.03.2015 - 12:54 | Son Güncellenme:

Bir önceki yazdan kalmış tüm lekelerinizden ve UV ışınlarının kötü etkilerinden hatta sivilce lekelerinizden, kışın, güneş yokken kurtulmak lazım.

Yaza sıkı başlangıç yapın

Cildinizi UV ışığının etkilerinden, rüzgar ve tuzun dövme etkisi gibi cildin altına işleyerek yarattığı lekelenmelerden arınmak ve bir sonraki sezona lekesiz ve daha diri bir ciltle girmek için Cosmopeel yapılmalı. Botox, Dolgu, Fibrocell ve Mezoterapi cildin alt katmanına etkisi olduğu için bu uygulamaların sezonu yoktur. Sadece uygulandığı gün güneşe çıkmamak yeterlidir. Ama yine yaza daha dinç ve sağlıklı bir ciltle girmek için bu uygulamaların da mayıs ayı ortalarında yapılması daha iyidir.

Ameliyatın sezonu yoktur, ancak...

Estetik ya da değil, ameliyatın sezonu yoktur. Dünyada hem çok iyi cerrahların bulunduğu hem de hastaların sezon dinlemeden ameliyat oldukları ülke, Brezilya’da plastik cerrahi ameliyatları sezon tanımadan yapılıyor. Yani aslında ameliyatın ne zaman yaptırılacağı, kişinin nasıl bir hayat tarzı olduğuna bağlı olarak değişir.

Bizse çoğunlukla yazları Ege ve Akdeniz’de geçiren bir toplumuz. Dolayısıyla hastalarımız, denize girip giremeyeceği konusunda endişeli oluyor daha çok. Vücutta yapılan her ameliyattan sonra 4-6 hafta ağır aktiviteden uzak durmak lazım, yaz için bunu yüzme ve su sporları diye adlandırabiliriz.

Yani ameliyat olduğunuzu varsayalım; 4-6 hafta yüzmüyorsunuz ancak ameliyattan 3 hafta sonra ağır aktiviteler olmadan, denize girip çıkmanız serbest. Ayrıca ameliyatlarda konulan plasterler su geçirmez, aynı plasterlerle haftalarca duş da alıyorsunuz. Bunun haricinde, yara izlerimiz mayomuzun altında oldugu sürece de sorun yok. Yara yerleri hassas doku olduğu için her zaman cildin geri kalanı ile karşılaştırıldığında kızarmaya, şişmeye ve güneş/ solaryum gibi UV ısınlarından renginde koyulaşmaya daha meyillidir.

Mayıs sonunda işlemler bitmeli

Bir de unutmamak gerekir ki, genellikle tüm vücut ameliyatlarından sonra 4-6 hafta giymeniz gereken korseler var. İşte aslında esas sıkıntılardan biri burada başlıyor. Bu korseleri çıkartmamanız gerekiyor. Bu şekilde sahili ve denizi unutabilirsiniz. Ayrıca yapılan ameliyatın türüne bağlı olarak hareketlerde de kısıtlılık söz konusu olabilir.

Yüz ya da göz ameliyatı olduğunuzu varsayalım, yine büyük bir sorun karşınızda “Güneş”! Güneş ışığına karşı daha hassas ve duyarlı olmalısınız. Güneş gözlüklerine ihtiyacınız var. İkinci büyük sorun da sıcak! Sıcak tüm dokularda ödeme sebep oluyor yani vücut su tutuyor ve şişiyor.

Ameliyattan sonra bizlerin isteği, ilk hafta kesintisiz buz ve soğuk hava... Böylece, tüm dokularda oluşan şişlikler iner, ödem gider, dokular rahatlar ve gerginlik hissi azalır. Dolayısıyla ameliyat sonrası dönemi rahat bir şekilde geçirdikten sonra yaza kısıtlamalarınız olmadan girmek istiyorsanız, yüz ya da vücut ameliyatlarınızı en geç mayıs sonunda bitirmenizi tavsiye ederim.Op. Dr. Evrim Uçkunkaya Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Yazarlar