Evcil Hayvan Yengeçler Ne Yer, Nasıl Beslenir? Yengeçlerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Yengeçler Ne Yer, Nasıl Beslenir? Yengeçlerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

12.10.2021 - 11:35 | Son Güncellenme:

Deniz mahsullerinin büyük çoğunluğu dünya mutfaklarında yer alıp ve birçok insan tarafından sevilerek tüketilen gıda maddelerinden biri olarak belirtilmektedir. Bu canlılardan alınan lezzet oranı onların su altında nasıl bir hayat yaşadıkları ile doğrudan bağlantılı olmaktadır. Yengeçte bu bağlamda ele alınması gereken canlılardan biri olmaktadır. Peki, yengeçler ne yer, nasıl beslenir? Yengeçlerin en sevdiği besinler nelerdir? İşte, yengeçler hakkında merak edilen detaylar.

Yengeçler Ne Yer, Nasıl Beslenir Yengeçlerin En Sevdiği Besinler Nelerdir

 Yengeçler karanlık ve çamuru yoğun olan sularda yaşamaktan hoşlanmaktadırlar. Bu hayvanlar avlarını koku alma yetenekleri sayesinde yakalayabilmektedirler.

Haberin Devamı

 Yengeçler Ne Yer, Nasıl Beslenir?

 Yengeçler hem ot hem de et yiyerek beslenen deniz canlılarından biri olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda solucan, deniz kabukluları, mantarlar ve bakteriler gibi su içinde yaşayan pek çok besini de yiyebilmektedirler. Bu canlıların gelişimi için bitki ve hayvansal gıdaları bir arada tüketmeleri onlardan alınan lezzetin artmasına katkıda bulunmaktadır.

 Yengeçlerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

 Yengeçler yemek konusunda seçici davranmayan canlılar olarak bilinmektedir. Yiyecek olarak ne bulduysa onu da yiyebilen yengeçler bu işi yaparken pençelerini kullanmaktadır. Yengeçler pençelerini aynı zamanda besinleri parçalara ayırmak içinde kullanmaktadır. Bu hayvanlar ölü ve canlı balıklar, midyeler, deniz kabukluları, midyeler, salyangozlar, karidesler, solucanlar, yosun ve bitkiler olmak üzere pek çok şeyi yemektedirler. Yengeçler çok aç oldukları zaman diğer yengeç türlerini dahi yemektedirler. Yengeçlerin sersemlik ve kral gibi farklı türleri de bulunmaktadır.

Yazarlar