Estetik Yeni nesil vaser liposuction

Yeni nesil vaser liposuction

07.08.2015 - 15:07 | Son Güncellenme:

Günümüzde en sık yapılan estetik operasyonlardan biri olan liposuction veya yağ alma işleminde ultrasound teknolojisi kullanımı hızla artmaktadır.

Yeni nesil vaser liposuction

VASER LİPOSUCTİON

Haberin Devamı

Vaser Lipo Liposuction Nedir? Nasıl Uygulanır?

Günümüzde en sık yapılan estetik operasyonlardan biri olan liposuction veya yağ alma işleminde ultrasound teknolojisi kullanımı hızla artmaktadır.

Yöntemde amaç; yağ dokusuna özel ses dalgaları kullanılarak yağ hücrelerinin alınmasıdır.

Vaser Lipo yönteminde ses dalgaları sadece yağ hücrelerini hedef alır. Sıvılaştırılan bu hücreler operasyon esnasında ince kanüller ile çekilir.

Vaser Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanır?

Vaser Liposuction istenmeyen yağların biriktiği tüm vücut bölgelerine yapılabilir. Ülkemizde genetik nedenlerden kadınlarda en sık yapıldığı bölgeler basenler, karın, bel, bacak iç ve dış kısmı ile diz bölgesi, sırt, kollar, göğüsler ve gıdı bölgesidir.

Haberin Devamı

Erkeklerde jinekomasti denilen göğüs meme büyümelerinde, simit olarak adlandırılan bel bölgesine ve gıdıya sıklıkla yapılır. Ayrıca erkeklerde bu yöntemle karın bölgesinde baklava dilimleri olarak bilinen kaslar oluşturulur ve kaslı karın görünümü elde edilebilir.

Vaser Liposuction ın Avantajları Nelerdir?

Alınan yağ hücrelerinin vücudun başka bölgelerinde dolgu olarak kullanılabilmesi avantajdır.

Bir diğer avantajı ise yağ dokusunu sıvılaştırdığı için klasik liposuction da ve lazer liposakşın da görülen yüzey düzensizlikleri ve cilt dalgalanmaları neredeyse olmaz.

Ağrı ve morarma klasik liposuctiona, laser liposuction ve lazer lipoliz e göre çok daha azdır.

Operasyon ve Sonrası Süreç Nasıldır?

Operasyon hastane koşullarında yapılır. Yapılan bölge sayısına göre değişmekle birlikte ortalama 1 saat sürer. Aynı gün hastaneden ayrılabilirsiniz. Ameliyat sonrası ağrı neredeyse olmaması ödem ve şişliklerin hızla gerilemesi nedeniyle iyileşme süreci de çok hızlı gerçekleşir. Birkaç gün içinde sosyal yaşama dönülebilir. 3-4 hafta korse kullanmak gerekir. İlk ay yürüyüş dışında spor yapılmamalıdır. Birinci aydan itibaren spor a başlanabilir.

Yapılan bilimsel çalışmalarda bölgesel yağlanma probleminin tedavisi sonrası; kişilerin sosyal hayatta daha aktif oldukları ve özgüvenlerinin arttığı tespit edilmiştir. Dolayısıyla estetik cerrahinin yüz güldürücü operasyonlarından biridir.

Haberin Devamı

Op. Dr.Altan YÜCETAŞ

doktorsitesi.com

Yazarlar