Püf Noktası Youtube hakkında bilmedikleriniz

Youtube hakkında bilmedikleriniz

21.06.2016 - 14:55 | Son Güncellenme:

En çok kullanılan video paylaşım sitesi Youtube'da video izlerken birkaç kısayol ile çok daha pratik ve keyifli bir tecrübe yaşayabilirsiniz. Youtube'da işlemlerinizi kolaylaştıracak, videoları indirmenizi birkaç tıka indirecek öneriler...

Youtube hakkında bilmedikleriniz

Genel olarak video klip, müzik videoları, video bloglar (vloglar), kısa özgün videolar gibi içerikler barındıran Youtube 2005 yılından bu yana hayatımızda.

Haberin Devamı

Videolara yönelik kısayollar

- Space tuşu ile videoyu durdurabilir ve yeniden oynatmaya başlayabilirsiniz.

- Mouse ile çift tıkladığınızda ekranı tam ekran yaparbilir ve bir daha çift tıkladığınızda bu işlemi geri alabilirsiniz.

- Home tuşu ile videonun başına, End tuşu ile videonun sonuna gidebilirsini.

- Numerik klavyedeki her bir rakam ile videonun yüzdelik kesimlerine atlayabilirsiniz. 1 ile %10, 3 ile %30, 9 ile %90 gibi.

- Sağ ve sol ok tuşları ile videoları 5 saniye geri ve ileri atlatabilirsiniz. Ctrl + sağ ok tuşu ile 10 saniye ileri, Ctrl + sol ok tuşu ile 10 saniye geri gidebilirsiniz.

- Yukarı ok tuşu ile ses açarken aşağı ok tuşu ile sesi kapatabilirsiniz.

Öneriler

- Ayrıca video hakkında teknik bilgileri edinmek için mouse ile videonun üstüne sağ tıkladığınızda çıkan menüden "Meraklısı İçin İstatistikler" kısmını seçip videonun ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

- Video indirmek için en kolay yöntem videonun URL'sinin başına "ss" getirmek. ssoutube.com/ ile doğrudan video indirme sayfasına yönlendirilirsiniz.

- Videoların hızını değiştirmek istiyorsanız videonun sağ alt kısmındaki ayarlar görseline tıklayıp istediğiniz oranda yavaşlatıp hızlandırabilirsiniz.

- Bir sanatçının müziklerini dinlemek istediğinizde Youtube.com/user/Disco adresinden aratıp sadece o kişinin müziklerini dinleyebilirsiniz. Ek önerilerin çıkmasını engellemiş olursunuz.

- Videonuzu animasyon şeklinde izlemek istiyorsanız video URL'sinin sonuna "&pow=1&nohtml5=1" yazıp enter tuşuna basın.

- Youtube'un arama çubuğuna "Beam me up, Scotty" yazarsanız videolar "ışınlanarak" mavi bir efektle gelecektir.

- Youtube'un arama çubuğuna "Do the Harleme Shake" yazıp birkaç saniye beklerseniz ekranınız Harlem Shake yapmaya başlayacaktır.

- Youtube arama çubuğuna "use the fore, Luke" yazarsanız ekran hareketli bir hale gelecektir.

- Youtube arama çubuğuna "dog meme" yazarsanız linkler farklı farklı renklerde gelecektir.

Yazarlar