Püf Noktası Yulaf Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir? Kaç Günde Çimlenir?

Yulaf Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir? Kaç Günde Çimlenir?

16.01.2022 - 02:08 | Son Güncellenme:

Yulaf tohumunun nasıl ve ne zaman ekilmesi gerektiği sıklıkla merak edilerek araştırılan konular arasındadır. Özellikle kullanım alanının fazla olması ve sıkça tüketilmesinden dolayı yulaf tohumu araştırılan tohumlardan biridir. Bu bakımdan yulaf tohumunun nasıl ve ne zaman ekildiğini araştırabilir ve ekmeyi ya da tüketmeyi tercih edebilirsiniz. Yulaf tohumu nasıl ve ne zaman ekilir? Kaç günde çimlenir tüm detayları ile sizler için derledik.

Yulaf Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir Kaç Günde Çimlenir


Yulaf tohumu öncelerde at yemi olarak bilinse de günümüzde sağlıklı beslenmeyi tercih eden kişiler tarafından sağlıklı karbonhidrat kaynağı olarak kullanılmaktadır.

Yulaf Tohumu Nasıl ve Ne Zaman Ekilir?

Yulaf lif oranının yüksek olması nedeniyle günümüzde birçok kişi tarafından tüketilmektedir. Sağlıklı bir karbonhidrat olarak kabul edilen yulaf sağlıklı beslenme için tercih edilen besinlerden biridir.

Yulaf tohumunun ekilmeden önce toprağının işlenmesi gerekir. Tarlanın derin bir şekilde sürülmesi ve belli bir süre de yulaf için bırakılarak uygun hale gelmesi beklenir. Yulaf tohumu makinelerle ya da serpme olarak ekilebilen bir tohumdur. Tohumdan en yüksek verimi almak için yulaf tohumunun yaz aylarında yapılması gerekir. Yulaf tohumunun filizlenmesine kadar her gün sulanması gerekir.

Yulaf Tohumu Kaç Günde Çimlenir?

Yulaf yüksek lif oranı ile sağlıklı karbonhidrat kaynakları arasında yer alır. Yulaf tohumu iyi sulama ve düzenli bakılma ile 1 hafta içerisinde çimlenmeye başlar. Yulaf tohumunun çimlenene kadar her gün sulanması gerekir.

 

Yazarlar