Sağlıklı Beslenme Yumurta sarısının rengi nasıl olmalı?

Yumurta sarısının rengi nasıl olmalı?

08.11.2016 - 10:58 | Son Güncellenme:

Yumurta sarısının rengi, yumurtanın besleyici öğeleri ve tavuğun sağlığı hakkında önemli bilgiler veriyor. Peki yumurta sarısı açık renk mi, koyu renk mi olmalı?

Yumurta sarısının rengi nasıl olmalı

Bilim insanlarına göre, yumurta sarısının tonu içerdiği karotenoid miktarına göre değişiyor. Antioksidan etkiye sahip karotenoidler A vitamininin oluşmasına, A vitamini ise kemikleriminizin sağlıklı gelişmesine yardımcı oluyor. Bu da şu anlama geliyor: Yumurta sarısının rengi ne kadar koyuysa, vücudumuz için o kadar besleyici değere sahip.

Haberin Devamı

Yumurta sarısının tonu doğrudan, yumurtlayan tavuğun beslenmesiyle bağlantılı. Eğer tavuk ağırlıklı olarak tahıllarla besleniyorsa yumurtanın sarısı açık bir tonda olur. Mısır, ot ve böceklerle besleniyorsa yumurta sarısının rengi turuncuya çalar.

Turuncuya çalan yumurta sarısı, vücudumuzun ihtiyacı olan kimyasalları maksimum ölçüde içerdiği için daha çok tercih edilir.

Bazen, yumurta sarısının tonu mevsime göre de değişiklik gösterir. Örneğin, kışın tavuklara az miktarda yem verildiği için yumurtalarının sarısı daha soluk renklerde olur. Ancak genellikle soluk renkte yumurta sarısı, yumurtanın yeterince kaliteli olmadığını ve tavuğun yeterince sağlıklı olmadığını gösterir.

Duygu Bay / PembeNar

Yazarlar