Estetik Zamana yenilmeyin, genç görünün!

Zamana yenilmeyin, genç görünün!

27.04.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Görünümüzü tazelemek için 10 saatlik kesintisiz bir uyku ya da iki haftalık bir için zamanınız yoksa, işte size en iyi ve en hızlı 5 güzellik reçetesi.

Zamana yenilmeyin, genç görünün

Kaşlarınızı şekillendirin

Kaşı doğru şekillendirmek yüzü ameliyatsız gençleştirme yöntemi olarak tanımlanmakta. Uzmanlar kaş şeklinizin değişmesinin yüz şeklinizin değişmesinde de etkili olacağını söylüyorlar. Cımbız, ağda ya da Hintlilerin yaptığı gibi tüyleri çapraz iki ipin arasında sıkıştırıp çekerek doğru şekillendirilmiş kaşlar sizi daha zinde gösterebilir. Genç bir görünüm istiyorsanız çok inceltmekten ve burnun yakınında yuvarlak ve kalın başlayıp incelerek giden kurbağa lavrası şeklinden kaçınmak gerekiyor.

Kahve molasında lazer

Günümüzde lazer teknolojisi güzelliğinizin hizmetine sunulmuş durumda. Cildinize gençlik katmak, lekelerden  ya da istenmeyen tüylerden kurtulmak gibi bir çok işlemi bazen kahve hazırlama süresinde yaptırabiliyorsunuz. Öğle tatilinizde alacağınız bir randevuyla görünümüzü yenileyebilirsiniz.

Holywoood gülümsemesi

Bakımlı ve beyaz dişlerle ışıldayan bir gülümseme elbette ki sizi daha genç gösterecektir. Ayrıca uzmanlar iyi bir gülümsemenin etkisinin sosyal yaşamınızda ve kariyerinizde yaratacağı olumlu etkileri göz ardı etmemenizi öneriyorlar. Bunun için öğle arasında dişçinize uğrayarak dişlerinizi  beyazlatabilir ve genel kontrollerinizden geçebilirsiniz.

Işıltınızı güçlendirin

Yaşlanmaya karşı savaşta en önemli adım cildinizden zamanın etkilerini silebilmek. Cildin kaybettiği ışıltıyı tekrar kazandırmak için ise makyaj etkili ama geçici bir yöntem. Daha kalıcı etki için botox ve kolajen yöntemlerini araştırabilirsiniz. Güzellik uzmanınızın  önereceği C vitamini içeren kozmetik ürünler de melanin yapısının  bozulmasını engelleyerek cildinizi zamana karşı korumanıza yardım edecektir.

Beyazlardan kurtulun

Kuaförlerin yaptığı en önemli hatalardan biri saçtaki beyazları saçın doğal rengini önemsemeden  çok sarı ışıklarla kapatmaya çalışmak.  Daha genç gösteren bir saç rengini bulmanın yolu, saçın taban rengini bir parça koyulaştırıp yüze yakın kısımlarda açık renk ışıklar katmaktır. Bu cildinizin de ışıldanasını sağlayacaktır. Eğer beyazlarınız çok belli oluyorsa, taban rengi olarak küllü kahve ya da sarı tonlar kullanmak, (Hangisi kendi renginize uygunsa ) daha doğru olacaktır.

Yazarlar