Stil Zelfist'ten Stil Sohbeti

Zelfist'ten Stil Sohbeti

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Zelfist adlı bloguyla tanıdığımız Zehra Elif Taş’ın Four Seasons Sultahmet’te, otel çalışanları için düzenlenen stil söyleşisindeydik!.

Zelfistten Stil Sohbeti

İş yeri sahipleri, çalışanlarını motive etmek amacıyla pek çok farklı etkinlik oluşturmakta. Moda da, her yönüyle giderek popülerliğinin artması sebebiyle, bahsettiğimiz motivasyon araçlarının başında geliyor. Hem erkeklerin hem de kadınların oldukça ilgi gösterdikleri sayılı konulardan olan modanın yükselişi, Four Season Oteli yöneticilerinin de dikkatini çekmiş olacak ki, çalışanlarını bu yönde bilgilendirmek amacıyla böyle bir çalışmaya girmişler.

Haberin Devamı

Blogger, eğitimci, stil danışmanı gibi bir çok ünvana sahip Zehra Elif Taş, bugüne kadar edindiği moda tarihi hakkındaki bilgilerini ve stil tüyolarını verdiği söyleşi, Four Seasons çalışanları ile çok hoş bir ortamda başladı. Öncelikle bugüne kadar kurumsal alanda edindiği farklı iş tecrübeleri hakkında bilgi veren Taş, kurumsal iş hayatından bireyselliğe olan geçişinden yola çıkarak vurguladığı, insanın kendini tanımasının ve onu neyin mutlu ettiğini öneminden bahsetti.

Bundan yola çıkarak katılımcılara erkek ve bayanlara ayrı olmak üzere hazırladığı iki ayrı stil testini dağıttı. Analiz testlerinin ilkinde katılımcıların; renk, kumaş, aksesuar, kıyafet, dikim biçimi, makyaj tarzı, saç modeli ve iş kıyafetleri konusunda tercihlerinin sorulurken ikincisi testte ise; iyimser, sofistike, romantik ya da cesur olmak gibi farklı kişisel özelliklerden hangilerine sahip oldukları soruldu.

Haberin Devamı

Zelfistten Stil Sohbeti

Yapılan puanlama sonucu katılımcıların; sportif, geleneksel, elegant, feminen, cazibeli, yaratıcı ya da dramatik stilden hangisine sahip oldukları ortaya çıktı. Bahsedilen stilleri burçlarla özdeşleştiren Zehra Elif Taş, bu kavramları şöyle anlattı;

Sportif tarz; giydikleriyle rahatına ve konforuna her zamandüşkün olan, dar ve üstüne oturup ona sıkan kıyafetlerden pek hoşlanmayan, ağır makyajdan ziyade belli belirsiz makyaj yapan, giydikleriyle ve aksesuarlarıyla pratikliği ve fonksiyonelliği tercih eden, manikür setinden ilaca, şekerden makyaj malzemesine neredeyse tüm eşyasını yanında taşımayı sevdiklerinden büyük ve çok gözlü çantalar kullanan, saçlarını genellikle at kuyruğu ya da topuz yapmayı tercih eden verahat olmayı sevdiğinen tenine batmayan, pamuklu kıyafetler giymekten hoşlanan kadınların sahip olduğu tarz..

Geleneksel tarz; alışverişlerinde klasik ama her zaman ve her kombinle giyebileceği kaliteli parçalar almaya özen gösteren, o parçayı bir kez alıp uzun seneler boyunca kullanmak istediklerinden güzel ve dayanıklı kumaşlar seçen, bu yüzden pek trendy olmayıp daha sıkıcı ve düz kıyafetler satın alan, gardırobunda her zaman giymesi gerekebilecek olan beyaz gömlek ya da siyah elbisesi, erkekler için ise düz renk bir kravatı ve siyah bir takım elbisesi olan, pahalı bir jean alıp onu haftasonları triko, spor bir kazakla haftaiçinde ise gömlekle daha şık bir şekilde kombinleyen, sahip olduğu kıyafetleri dönüşümlü olarak farklı yerlerde ve farklı şekillerde kullanma kabiliyetine sahip olduğundan gardırıobundan maksimum verim sağlayabilen, saç stilleri dikkat çekmekten uzak klasik kesimde ve bakımlı olan kişilerdir,,

Haberin Devamı

Elegant tarz, sabahın çok erken saatlerinde bile full makyaj ve şık kombinlerle aşırı bakımlı olarak gördüğümüz kişilerdir. Bu kişilere elegant dememizin en önemli sebebi ise, sabah gördüğümüz hallerini, gece saatlerinde de aynı şekilde fotoğraflayabilmemiz. Günün farklı saatlerinde saçını düzeltip ve makyajını tazeleyen bu kişiler alış veriş yaparken de çok sistemli hareket ederler. Dolabında var olan bir elbisesini ne tarzda bir çanta, ayakkabı ya da aksesuarla tamamlayacağını çoktan kafasında kuran elegant kadınlar, alış veriş yaparken bu sebeple çok fazla zaman kaybetmezler.

Haberin Devamı

Zelfistten Stil Sohbeti

Feminen tarz; bu kişileri her ne kadar sportif kombinlerle görseniz de , herhangi bir yerinden gözünüze çarpan kelebek, fiyonk ya da taşlı aksesuarından tanıyabilirsiniz. Kendilerinden bahsedilirken, şık ya da güzel yerine ne kadar sevimli tatlı olduklarını duymaktan hoşlanan bu kişiler, detaylarla dikkat çekmeyi tercih ederler.

Cazibeli tarz, çok uzaktan bile baktığınızda o kişinin hemcinsi için mi karşı cins için mi giyindiğini anlayacağınız kişilerdir. Karşı cinsin giydikleriyle kendisinin beğenmesini isteyen bu kişiler, alış verişe bile yüksek topuklularla giderler ve onları her zaman en şık ve bakımlı halleriyle görürsünüz. Makyajda abartıyı özellikle kırmızı ruj sürmeyi çok severler. Sportif tarzda olduğunun tam tersine kendi rahatından çok, görünümünün ışıltısına değer veren cazibeli kadınlar, göz makyajlarını da hiçbir zaman eksik etmezler.

Yaratızı tarz, gördüğünüz zaman kombinindeki hangi parçayı nereden aldığını deli gibi merak ettiğiniz, fakat aradığınızı bulduğunuzda sizin üstünüzde o şekilde durmayan kıyafetleri giyen kadınlardır. Her yerde bulunabilecek ya da çok ucuza aldığı kıyafetleri üzerine inanılmaz bir şekilde yakıştıran yaratıcı insanlar, genelde bu kombinlerinin pahalı marka bir çanta ile tamamlayarak, her zaman kendilerine olan güvenleri ve cesur olmalarıyla dikkat çekmeyi başarırlar.

Haberin Devamı

Dramatik tarz, bu kişiler modayı en yakından takip eden insan grubudur. Ne moda olursa o an gidip onu düşünmeden atın alan ve her zaman trendy ve şık olmayı seven insanlardır. Gelenekselliğin aksine her zaman, moda olduğu bariz bir şekilde ortada olan kıyafetleri giymeyi, imajlarının önemli bir göstergesi olduğunun düşündüklerinden alış verişe muazzam şekilde para harcarlar.

Zelfistten Stil Sohbeti

Aslında hepimizin farklı bir stili olduğunu, önemli olanın hem ruhumuzun hem de vücut tipimizin neye ihtiyacı olduğunu ve ne şekilde giyinirsek daha mutlu olucağımızı keşfetmemizin gerekliliğini vurgulayan Taş, stilini değiştirmek isteyenlere de birkaç tüyo verdi. Model ve renk olgularının kendi vücudunuzu tanımanız açısından önemli olduğunu söyleyen Taş, istikrarlı bir gidişatın, hem kendiniz hem de çevreniz açısından , stilinizi oturtmanız için birinci koşul olduğunu belirtti.

Renk konusunun kıyafet seçiminde dikkat edilmesi gereken konuların başlıcalarından olduğunu söylerek sizin ten renginizi uyan rengi, ayna önünde farklı renkteki kıyafetleri teker teker yüzünüzün yanına tutup, o rengin sizi yorgun mu enerjik mi gösterdiğinin kararını vererek bulabileceğinizi söyledi. Sizi bütünleyen rengi sevmiyorsanız da çaresiz değilsiniz, saç ve ten renginizi açıp koyulaştırarak istediğiniz renkte kıyafetler giymekte özgürsünüz!

Zaman içinde çalıştığınız iş ortamı ya da bulunduğunuz sosyal ortamların değişmesiyle , sizin de farkında olmadan stiliniz değişebilir. Sahip olduğunuz stille, hem çevrenize kişiliğinizle ilgili mesajlar verebilir, hem de kendinizi mutlu edebilirsiniz. Bu yüzden kendinize uygun stili bulmanız çok önemli.

Farklı stil tarzları ve bunların beslendiği moda ikonlarından bahsedip, moda tarihinden örnekler vererek, ufkumuzu genişleten ve hayal gücümüzü geliştiren Zehra Elif Taş’ a bu söyleşisine bize davet ettiği için Modazon ekibi olarak tekrar teşekkür ediyoruz:) 

Yazı; Selin Çetinkaya

Yazarlar