Stil Zirvedeki Marka Jaeger-LeCoultre

Zirvedeki Marka Jaeger-LeCoultre

24.01.2012 - 16:20 | Son Güncellenme:

Duomètre À Sphérotourbillon ile tüm katılımcı markalar arasından sıyrılarak fuara damgasını vurdu.

Zirvedeki Marka Jaeger-LeCoultre

İsviçre'nin en prestijli saat markalarından Jaeger-LeCoultre, 16 - 20 Ocak 2012 tarihlerinde Cenevre'de gerçekleşen SIHH (Salon International de la Haute Horlogerie) saat fuarında sunduğu başyapıt niteliğindeki Duomètre à Sphérotourbillon ile yeni buluşlar alanında fuarda öne çıkarak, tüm dünya basını, saat severler ve saat sektöründen katılımcıların büyük hayranlığını uyandırdı.

Üstün teknolojik özelliklere sahip komplike saatleriyle defalarca "Haute Complication" ödülleri alan prestijli marka, üst düzey mekanik saat sektörünün referans noktası sayılıyor. Geçtiğimiz senelerde yarattığı "Gyrotourbillon", "Extreme-Lab" gibi zirve tasarımlarla, büyük başarılara imza atan marka, bu sene de başarısını devam ettirerek Duomètre à Sphérotourbillon adındaki zamanölçer şaheserine imza attı.

Her sene Richemont grubunda yer alan prestijli saat markalarının katıldığı ve yılın mekanik zaman ölçer harikalarının sunulduğu klasikleşen fuarda diğer markalar arasından başyapıt niteliğindeki Duomètre à Sphérotourbillon'un yanı sıra, kadın saatinde de Grande Reverso Lady Ultra Thin Bicolor ile sıyrılan Jaeger-LeCoultre'nin standını birçok ünlü kişi ziyaret etti.

AC Milan Kulübü'nden bir heyet, Jaeger-LeCoultre'nin SIHH'daki standını, kamuoyuna tanıtılan yeni saatleri keşfetmek için ziyaret etti. AC Milan Kulübü Oyuncularından Mark Van Bommel, Mario Yepes ve Alberto Aquilani ile kulübün Genel Müdürü Ariedo Braida ve kulüp yönetimini temsilen Daniele Massaro'dan oluşan heyet, bizzat Jaeger-LeCoultre'nin CEOsu Jerome Lambert tarafından karşılanarak ağırlandılar. Jaeger-LeCoultre, bir süredir AC Milan Kulübü'ne özel kişiselleştirilmiş Reverso saat modelleri üretiyor.

İtalyan aktris Cristiana Capotondi de SIHH'da Jaeger-LeCoultre standını ziyaret ederek, yeni kadın saat koleksiyonunu keşfetti. Grande Reverso Lady Ultra Thin model kol saati takan ünlü aktris, "Jaeger-LeCoultre saatim feminenliğimi somutlaştırıyor," dedi.

Akademi Ödülü'ne aday gösterilen ünlü Aktör Clive Owen da Jaeger-LeCoultre'nin SIHH standını ziyaret edenler arasındaydı. Uluslararası üne sahip İngiliz Aktör, Jaeger-LeCoultre'nin karizmatik zerafete sahip ince saat koleksiyonu Duomètre'ye karşı duyduğu hayranlık ve Jaeger-LeCoultre'nin şirket değerlerine karşı duyduğu yakınlığı ifade etti. Clive Owen, üstün teknik performans ile etkileyici bir estetiği birleştiren Duometre koleksiyonunun son üyesi, fuara damgasını vuran saat Duomètre à Sphérotourbillon ile görüntülendi.

Jaeger-LeCoultre'nin eşsiz başyapıtı, Duomètre à Sphérotourbillon, 5 saatlik çok özel bir sunumun parçası olarak SIHH AROUND THE WORLD sergisi kapsamında dünyayı dolaşacak. 24 Şubat 2012'de Türkiye'ye de gelecek olan saatler, belli başlı Jaeger-LeCoultre butiklerinden biri olan Jaeger-LeCoultre İstanbul butiği tarafından sadece 30 seçkin saat koleksiyonerine önerilecek çok özel bir prezentasyonla sunulacak. Katılmak isteyen saat severler için bir bekleme listesi şimdiden oluşmuş durumda.

Duomètre À Sphérotourbillon

Jaeger-LeCoultre'nin Duomètre serisine özel tasarladığı ve tamamen yeni bir hareket yapısı içeren çift-kol (Dual-Wing) konseptiyle çalışan saat, zamanı daha önce görülmemiş bir hassasiyet ve dakiklikle gösteriyor. Saat mekanizmasına iki bağımsız güç rezervi sağlayan marifetli çift-kol (Dual-Wing) mekanizması, komplike mekanik kol saatlerinde mümkün olan en hassas zaman ölçümünü sağlıyor. Jaeger-LeCoultre'deki saat ustalarının hünerli ellerinden çıkan Duomètre à Sphérotourbillon, ayrıca tam bir başyapıt niteliğinde olan küresel bir tourbillon makenizma içeriyor.

Saatin açık kafesli kadranı, son derece sıradışı bir dönme hareketi yapan küresel Tourbillon'un büyüleyici görüntüsünü gözler önüne seriyor. Küresel tourbillon, kendi titanyum taşıma kafesinin ekseni etrafında dönmenin yanı sıra, 20 derecelik bir açıyla eğimli olan ikinci bir eksenin etrafında da dönüyor. Bu iki bağımsız ve hızlı (devir başına sırasıyla 30 ve 15 saniye) dönmelerin birleşimi, saatin yerçekiminin etkilerinden özgürleşmesini sağlayarak, mekanik kol saatinde zaman ölçümünde doğruluk açısından yeni bir çığır açıyor. Ayrıca Jumping Hour gibi bir çok komplike özelliği de bulunan saat yılın zaman ölçer şaheseri olarak buluşlar tarihinde hak ettiği yeri alıyor.

Yazarlar