Yıl biterken geride bıraktıklarımız

İçinde bulunduğumuz 2021 yılı çok hızlı geçti ve yılın son günlerini yaşıyoruz. Genelde yıl biterken bir kritiğini yapar, bu yıl sınavımızın ne olduğunu, cebimizdekileri, geride bıraktıklarımızı düşünürüz.

Ben de geride bırakıp, sadeleştiklerimi düşünürken arkadaşlarım ve takipçilerimin neleri bırakmak istediğini merak ettim. Instagram'dan bir soru-cevap etkinliği başlattım. Bu yıl sona ererken neyi geride bırakmak istersiniz diye sordum.

Sizce en çok gelen cevap neydi?

Maske.

Cevap şaşırtmadı. İnsanlar pandemi ile yaşamaya, uzaktan çalışmaya, mesafe kurallarına alışsa da maske takmaya alışamadı. Her ne kadar benimseyemesek de Covid-19 grip kadar normalleşmediği sürece kullanmak zorundayız.

Haberin Devamı

Alışılamayan ve geride bırakılmak istenen başka bir konuda kur krizi. İnsanlar ekonomik anlamda çok sıkı bir darboğazdan geçiyor. 2022’de kur krizini ve maskeleri geride bırakabileceğimizi sanmıyorum. Sağlık anlamında ve finansal anlamda tedbirleri elden bırakmamakta fayda var.

Gelen cevaplardan çevresel faktörlerden etkilenmeyerek bireysel anlamda kolayca geride bırakabileceklerimiz ise “alınan kilolar” ve “eski benliklerimiz”. Yeni yılda yeni kararlar alıp kendimizi fiziksel ve mental anlamda modifiye etmemiz mümkün. Hatta herkes bence daha iyi bir versiyonuna kavuşmak için kendini güncellemeli. Uygulamalar gibi belli dönemlerde sürüm güncellemesi yapmalıyız diyorum.

Umarım cebinizde güzel anıların kaldığı, sizi rahatsız eden bir çok şeyi geride bıraktığınız bir yıl olmuştur. Böyle olmadı mı? O zaman vakit geç değil, önünüzde 2 kocaman haftanız var.

Sevgilerimle,

 

Av. Oğuz Kara

(kara@oguzkara.av.tr)