Alman Ekonomisi

Alman Ekonomisi

Son dakika Alman ekonomisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Alman ekonomisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Alman ekonomisi haber sayfamızda...

Alman Ekonomisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 678 alman ekonomisi haberi bulunmuştur.
Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü
Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü Alman ekonomisi ilk çeyrekte beklentilerin hafif üzerinde büyüdü.
30.04.2024 Uzmanpara
Almanya'nın büyüme tahmini düşürüldü
Almanya'nın büyüme tahmini düşürüldü Almanya'nın önde gelen ekonomik araştırma kuruluşları 2024 için GSYH büyüme tahminlerini düşürdü.
27.03.2024 Uzmanpara
Alman ekonomisi 4. çeyrekte daraldı
Alman ekonomisi 4. çeyrekte daraldı Alman ekonomisi 4. çeyrekte yüzde 0,3 daraldı.
23.02.2024 Uzmanpara
'Almanya'nın resesyona girmesi muhtemel'
'Almanya'nın resesyona girmesi muhtemel' Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Avrupa'nın en büyük ekonomisi hakkında yayınladığı aylık olağan raporunda dış talebin zayıf olması, tüketicilerin temkinli davranması ve iç yatırımların yüksek borçlanma maliyetleri tarafından engellenmesi nedeniyle Almanya'nın resesyona girmesinin muhtemel olduğunu söyledi.
19.02.2024 Uzmanpara
Almanya'nın vergi gelirleri yükseldi
Almanya'nın vergi gelirleri yükseldi Almanya'nın vergi gelirleri kasım ayında %0,1 oranında yükseldi.
21.12.2023 Uzmanpara
Almanya için büyüme tahminleri düşürüldü
Almanya için büyüme tahminleri düşürüldü Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından DIW, Alman hükümetinin revize ettiği 2024 bütçesinde sanayi yardımını kesmesinin ardından Alman ekonomisi için 2024 ve 2025 büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti.
14.12.2023 Uzmanpara
Alman ekonomisinde daralma bekleniyor
Alman ekonomisinde daralma bekleniyor Alman ekonomi enstitüsü IW, bütçe krizinin yol açtığı belirsizlik nedeniyle Alman ekonomisinin 2024 yılında %0,5 oranında daralacağını söyledi.
13.12.2023 Uzmanpara
'Alman ekonomisinde toparlanma zorlu olacak'
'Alman ekonomisinde toparlanma zorlu olacak' Almanya Merkez Bankası'nın (Bundesbank) yayınladığı aylık ekonomik raporda Almanya ekonomisinin bu çeyrekte yeniden küçüleceği ve önümüzdeki yılın başlarında iyileşme olabileceğine dair bazı işaretler olsa da toparlanmanın zorlu olacağı söylendi.
20.11.2023 Uzmanpara
Almanya'da iş dünyası güveni iyileşti
Almanya'da iş dünyası güveni iyileşti Almanya'da iş dünyasının ekonomiye olan güveni ekim ayında hafif bir iyileşme gösterdi.
25.10.2023 Uzmanpara
'Alman ekonomisi zayıflıkla karşı karşıya'
'Alman ekonomisi zayıflıkla karşı karşıya' Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Alman ekonomisinin konjonktürel zayıflıkla karşı karşıya olduğunu söyledi.
28.09.2023 Uzmanpara
Almanya için büyüme tahmini revize edildi
Almanya için büyüme tahmini revize edildi Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından IfW, Alman ekonomisi için büyüme tahminlerini revize etti.
6.09.2023 Uzmanpara
'Alman ekonomisi bu yıl daralacak'
'Alman ekonomisi bu yıl daralacak' Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Avrupa'nın en büyük ekonomisinin bu yıl daralacağını ve enflasyonun 2025'te de yüzde 2 hedefinin üzerinde kalacağını öngördü.
16.06.2023 Uzmanpara
Alman ekonomisi resesyona girdi
Alman ekonomisi resesyona girdi Alman ekonomisi ilk çeyrek GSYH verisinin ilk tahmin edilenden daha fazla daraldığına işaret eden revize veriler ile birlikte resesyona girdi.
25.05.2023 Uzmanpara
Alman ekonomisi için görünüm zayıfladı
Alman ekonomisi için görünüm zayıfladı Alman ekonomisi için görünüm mayıs ayında yüksek enflasyon ve parasal sıkılaştırmanın etkisiyle kötüleşti.
16.05.2023 Uzmanpara
Alman iş dünyasının ekonomiye güveni arttı
Alman iş dünyasının ekonomiye güveni arttı Almanya'da ekonomik düşünce kuruluşu Ifo tarafından hazırlanan iş dünyası güven endeksi şubat ayında arttı.
22.02.2023 Uzmanpara
Almanya'da iş dünyası güveninde iyileşme sürdü
Almanya'da iş dünyası güveninde iyileşme sürdü Almanya'da iş dünyasının ekonomiye olan güveni ocak ayında da arttı.
25.01.2023 Uzmanpara
Almanya'da tüketicilerin karamsarlığı azaldı
Almanya'da tüketicilerin karamsarlığı azaldı Almanya'da tüketici güveni enerji fiyatlarının düşmesinin etkisiyle iyileşmeye devam ediyor.
24.01.2023 Uzmanpara
'Alman ekonomisi resesyona girmeyecek'
'Alman ekonomisi resesyona girmeyecek' Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'nın bir resesyona girmeyeceğine inandığını söyledi.
18.01.2023 Uzmanpara
Almanya'nın ihracatı düştü
Almanya'nın ihracatı düştü Almanya'nın ihracatı kasım ayında beklenmedik şekilde düştü. Tedarik zincirlerinde aksamalar hafiflese de yüksek enflasyon ve piyasa belirsizliği Alman ekonomisi üzerinde baskı yaratmaya devam etti.
5.01.2023 Uzmanpara
1923’ten 2023’e Dünyada neler oldu?
1923’ten 2023’e Dünyada neler oldu? Avrupa’da ekenomik buhran ırkçılık ve faşizmi körükledi. Amerika dünya liderliğine soyundu. Türkiye ise tarihin olağan akışını değiştirerek çağdaş, barışçıl, demokratik, özgür bir ülke olarak tarih sahnesine girdi.
1.01.2023 Gündem
Türkiye, zorlu koşullara rağmen cazip bir iş merkezi
Türkiye, zorlu koşullara rağmen cazip bir iş merkezi Türkiye ile Alman ekonomisi arasında profesyonel bir bağlantı kurmayı amaçlayan Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası (AHK), “AHK TürkiyeDünya İş Görünümü - Sonbahar 2022” araştırmasının sonuçlarını yayınladı. AHK Türkiye tarafından, Türkiye’deki Alman şirketlerine yönelik hazırlanan araştırmaya 346 Alman üye şirketten 80’inin katıldığı belirtilirken, küresel çapta, yurtdışındaki 3.100’den fazla Alman şirketinden geri bildirim de toplandı.
29.12.2022 Milliyet Enerji
Almanya'da iş dünyasının ekonomiye güveni arttı
Almanya'da iş dünyasının ekonomiye güveni arttı Almanya'da iş dünyasının ekonomiye olan güveni kasım ayının ardından aralık ayında da beklentilerin üzerinde arttı.
19.12.2022 Uzmanpara
Alman ekonomisi büyüdü
Alman ekonomisi büyüdü Almanya'da GSYH üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre beklentilerin üzerinde bir büyüme gösterdi.
25.11.2022 Uzmanpara
Almanya'da iş dünyasının ekonomiye güveni arttı
Almanya'da iş dünyasının ekonomiye güveni arttı Alman iş dünyasının ekonomiye olan güveni kasım ayında beklentilerin üzerinde arttı.
24.11.2022 Uzmanpara
Alman ekonomisi üçüncü çeyrekte büyüdü
Alman ekonomisi üçüncü çeyrekte büyüdü Almanya'da mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH), üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 yükseldi.
28.10.2022 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Alman Ekonomisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.