Püf Noktası 1 Tane Kandil Simidi Kaç Kalori? Kandil Simidinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

1 Tane Kandil Simidi Kaç Kalori? Kandil Simidinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

26.10.2021 - 15:34 | Son Güncellenme:

Kandil simidi ülkemizde genellikle kandil günlerinde dağıtılan yahut alınan simitlerden biridir. Özellikle geleneksel olarak Türkiye'de oldukça yaygın şekilde tüketilmektedir. Bunun yanı sıra kandil simidi yerken kilo almak istemeyen kişiler bu besinin kalori ve besin değerlerini merak etmektedir. Bu bakımdan kandil simidinin kaç kalori olduğunu ve diğer bilgileri öğrenip günlük hayatta rahatlıkla tüketebilirsiniz. Peki, 1 tane kandil simidi kaç kalori? Kandil simidinin protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

1 Tane Kandil Simidi Kaç Kalori Kandil Simidinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Kandil günlerinin değişmez ritüellerinden olan kandil simidi çokça tüketilen bir besindir. Yapımında daha çok susam, çörek otu ve mahlep kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

1 Tane Kandil Simidi Kaç Kalori?

Kandil simidi karbonhidrat ve yağ içeriği yüksek olan bir yiyecektir. 1 adet kandil simidi yaklaşık olarak 80 kaloriye tekabül etmektedir. 

Düşük kalori yapısıyla diyet yapmak isteyenler bu besini rahatlıkla tüketebilirler. Ayrıca diyet yapmak isteyen kişiler 1 değişim ekmeği yerine ya da 2 değişim yağını azaltarak 1 adet kandil simidi tüketmelerinde hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

Bunların yanında diyet yapan kişiler her ne kadar kandil simidi yediğinde kilo almasalar da yine de kandil simidi yedikten sonra spor yapmaları zayıflamalarını hızlandıracaktır.

Kandil Simidinin Protein, Vitamin ve Besin Değerleri Nelerdir?

Bir tane kandil simidi 80 kaloriye denktir. Bunun yanında besin değerleri şu şekildedir:

Haberin Devamı

 - 3 gr yağ,

 - 2.5 gr protein,

 -13 gr karbonhidrat

Bu kalori ve besin değerleri kandil simidinin sayısına bağlı olarak artış göstermektedir.

Yazarlar