Çocuk Sağlığı 1 yaşındaki çocuğu diş hekimine götürmek için 7 sebep

1 yaşındaki çocuğu diş hekimine götürmek için 7 sebep

01.09.2015 - 11:25 | Son Güncellenme:

Ebeveynler -özellikle yeni olanlar- 1 yaş altındaki çocuğunun diş hekimi ziyaretinin ona faydalı olacağı konusunda genellikle şaşkındırlar, hatta Türkiye'de ne yazık ki pek inanmazlar.

1 yaşındaki çocuğu diş hekimine götürmek için 7 sebep

Burada neden tavsiye ettiğimize dair 7 sebep;

Haberin Devamı

1.Dişler ağızda görünmeye başladıkları andan itibaren çürüyebilirler bu nedenle; 6aylık bir bebeğin dişlerinde çürükler oluşabilir.(Bknz:Biberon Çürüğü ya da Erken Çocukluk Çağı Çürüğü)

2.Center for Dİsease Control(CDC) son on yılda 2-5yaş arasındaki çocuklarda çürük oranının arttığını bildirmektedir.

3.Pek çok dental problem önlenebilir.Diş hekiminizi erken ziyaret edin ve koruyucu tedaviler hakkında bilgi alın.Çocuğunuz size bunun için teşekkür edecektir.

4.Dental problemler zamanla sadece kötüleşir.Bazı durumlarda eğer erken teşhis edilirse,bazı uygulamalar bu durumu tersine çevirebilir ya da büyümesini önleyebilir.

5.Daha az dental problem yaşamış çocuklar erişkin olduklarında dişhekimine gitme konusunda daha pozitif tutum sergilerler.

Haberin Devamı

6.American Academy of Pediatric Dentistry (AAPD)ilk kontrollerin 1yaşından geç olmamasını önermektedir.

7.3yaşın altındaki çocuklarda pediatrik diş hekimlerindeki kontroller genellikle ücretsizdir.

Genellikle ebeveynlerin kafasını meşgul eden soru 'Çocuğumu nasıl tutacaksınız,nasıl iletişim kuracaksınız?' oluyor. Biz 1yaşındaki çocukta genellikle basit ilk kontrolleri yaparız;-ki bu kontroller birkaç dakikayı geçmez ve çocuğa hiçbir rahatsızlık vermez.-

Pediatrik dişhekimleri olarak bizlerin gördüğü en önemli problem ise süt dişindeki bir çürük sebebiyle dişin enfekte olması sonucu çekilmek zorunda kalmasıdır. Pekçok şey gibi bu da bir çocuğun yaşamında önleyebileceğimiz bir durumdur.





doktorsitesi.com

Yazarlar