Genel Sağlık 12 Ekim Dünya Artrit Günü

12 Ekim Dünya Artrit Günü

09.10.2013 - 14:27 | Son Güncellenme:

12 Ekim Dünya Artrit Günü öncesinde Türkiye’de ilk kez hasta ve hekim dernekleri bir araya gelerek çok anlamlı bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

12 Ekim Dünya Artrit Günü

Türkiye Romatoloji Derneği ve Artritle Yaşam Derneği, 12 Ekim Dünya Artrit Günü kapsamında, Artrit hastalarının sıkıntılarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla, 9 Ekim Çarşamba Günü, saat 13.00’de, İstinye Park Ana Meydan alanında özel bir etkinlik gerçekleştirecek.

Dünya Artrit günü kapsamında bu yıl “Daha iyi yaşa, daha sağlıklı yaşlan” sloganıyla, uzmanlık derneği Türkiye Romatoloji Derneği ile hastaları temsil eden Artritle Yaşam Derneği’nin birlikte düzenleyeceği farkındalık yaratma etkinliğinde, hastaların sıkıntıları ve ne gibi zorlular yaşadıkları, çeşitli sanat dalları ile betimlenecek.

İstinye Park Ana Meydan alanında, 9 Ekim Çarşamba günü, saat 13.00’te gerçekleşecek etkinlikte; Piyanist Burçin Büke, Akapella topluluğu Vokaliz ve dansçı Yeliz Kılıç, Artrit hastalarının neler yaşadıklarını halka anlatmak için sanatlarını kullanacaklar.

Düzenlenecek gösteride, sanatçılar performanslarını; parmakları, elleri ve kolları bağlanmış şeklide, hareket kabiliyetleri sınırlandırılmış olarak sergileyecekler. Böylece bir Artrit hastasının yaşadığı güçlükler deneyimleme yolu ile halka anlatılmış olacak.

Yazarlar