Genel Sağlık 12 parmaklı doğdu, ortalık karıştı! 'Fotoğrafına bakıp alay ettiler'

12 parmaklı doğdu, ortalık karıştı! 'Fotoğrafına bakıp alay ettiler'

22.10.2023 - 06:45 | Son Güncellenme:

9 ay boyunca her şey normal ilerlemiş, doğum zamanı gelip çatmıştı. Dört gözle bekledikleri oğulları dünyaya gözlerini açtı ancak ortada bir tuhaflık vardı. Bebeğin ayaklarını gören aile ve doktorlar şaşkındı; tam tamına 12 ayak parmağı vardı. "Fotoğrafını görenler bakıp bakıp alay ettiler" diyen genç anne-baba yaşadıkları anlattı.

12 parmaklı doğdu, ortalık karıştı Fotoğrafına bakıp alay ettiler

Derleyen: Gonca Kocabaş / Milliyet.com.tr - Bebek sahibi olmak ebeveynler için oldukça heyecanlı bir süreç. Ancak bazen bu süreçte beklenmedik olaylar da yaşanabiliyor. Tıpkı ABD'de doğan Jessica- Kody Pullis'in bebekleri Waylon'un başına gelenler gibi. 12 ayak parmağıyla dünyaya gelen minik Waylon'u gören ailesi ve tüm doktorlar, bu beklenmedik durum karşısında şaşkına döndü.

Haberin Devamı

12 parmaklı doğdu, ortalık karıştı Fotoğrafına bakıp alay ettiler

'FOTOĞRAFLAR İLK YAYINLANDIĞINDA ZORBALIĞA UĞRADIK'

ABD'li çift çocuklarını kucağına almak için gün sayıyordu. Aslında son ana kadar her şey oldukça normaldi. Doğum başladığında ise her anne-baba adayı gibi tek istekleri oğullarını sağ salim kucaklarına alabilmekti. Zorlu saatlerin sonunda Waylon'ın çığlıkları hastanede yankılıyordu, dünyaya gözlerini açmıştı. Ancak aile doktorların bakışlarından bir şeylerin normal gitmediğini anladı. Bebekleri tam 12 ayak parmağıyla doğmuştu. Doktorlar çiçeği burnunda anne, babaya böylesi durumların yaşanabildiğini ve operasyonlarla düzeltildiğini söyledi. Ancak anne Jessica Pullis için bu, bildiği bir süreçti çünkü kendisi de tıpkı oğlu gibi 12 ayak parmağıyla dünyaya gelmişti. Hatta ellerinde de 6 parmak vardı. 

Haberin Devamı

İki ayağında da 6 parmak olan Waylon büyümeye başladıkça hem yürümekte hem de ayakkabı bulmakta zorlandı. Aile, çocuklarının fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldığında zorbalığa da maruz kaldığını ve alay konusu olduğunu dile getirdi. Televizyonda bir sağlık programına katılan Anne Jessica Pullis, yaşadıkları zorlukları şu sözlerle anlattı:

"Waylon'un bazı fotoğrafları ilk kez yayınladığında birçok kişinin olumsuz yorumlarla ona zorbalık yaptığını gördük. Ben de doğduğumda 12 ayak ve elparmağım varmış ve 3-4 yalında ameliyat olmak zorunda kalmışım. Eğer ebeveynlerim bunu yapmasalardı onlardan nefret edebilirdim ve aynı tepkiyi oğlum tarafından görmek istemiyorum."

12 parmaklı doğdu, ortalık karıştı Fotoğrafına bakıp alay ettiler

BEŞİNCİ VE ALTINCI PARMAKLAR BİRBİRİNE YAPIŞIKTI

Çift, oğullarına yardım edebileceği umuduyla cerrah Dr. Ebonie Vincent ile görüşmeye karar verdi. Dr. Vincent Caylon Waylon'ın ayak röntgenine bakarak uzun vadede ağrı hissetmeye başlayabileceği için ameliyat olmasının önemli olduğunu paylaştı. Ve ailenin de onayıyla, Dr. Vincent Waylon'u ameliyata almaya karar verdi.

Dr. Vincent, sağ ayağının altıncı parmağını kolaylıkla almayı başardı ancak beşinci ve altıncı parmaklar birbirine yapıştığı için sol ayak sorun oluşturuyordu. Tüm olumsuzluklara rağmen şansı yaver giden Vincent, altıncı parmağını da hiçbir hata yapmadan aldı. Operasyon buraya kadar çok başarılı geçti.

Ancak ameliyatı tamamen bitirmeden önce düzgün büyümeyen kemiğe de bakması gerekiyordu. Dr. Vincent yavaş yavaş kemikleri çıkarmaya başladı. Ne yazık ki tek parça halinde çıkmıyorlardı ve onun da sorun yaratabilecek tüm kemikleri aldığından emin olması gerekiyordu. Dikkatli bir şekilde ilerleyen cerrah, dakikalar sonra ise mutlu sona ulaştı. Vincent artık tüm yaşıtları gibi normal bir şekilde koşup oynayacak, her şeyden önemlisi kimsenin zorbalığına maruz kalmadan hayatını sürdürecek.

Yazarlar